1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkonsolos Guluyev, Kars halkını "Hocalı’ya Adalet" anma programına davet etti
Başkonsolos Guluyev, Kars halkını "Hocalı’ya Adalet" anma programına davet etti

Başkonsolos Guluyev, Kars halkını "Hocalı’ya Adalet" anma programına davet etti

​​​​​​​Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu 26 Şubat 2018 tarihinde saat 11.00`da Başkonsolosluk`ta düzenlenecek olan “Hocalı’ya Adalet” anma etkinliğine tüm Karslıları davet etti.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Tarihe kanlı sayfa olarak geçen Hocalı Katliamında şehit olanları anma etkinlikleri Kars ve Iğdır’da devam ediyor. Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, anma etkinlikleri kapsamında 26 Şubat Pazartesi günü 11.00’da ‘Hocalıya Adalet’ adlı anma etkinliği düzenleyeceklerini açıkladı.

Anma etkinliğine tüm Karslıları davet eden Başkonsolos Guluyev, yaptığı açıklamada cinayetkar Ermeni askeri yapılanmalarının 25 Şubat’ı, 26 Şubat’a bağlayan gece Hocalı’da vahşice yaptıkları soykırım sonucunda 613 kişinin vahşice katledildiğini hatırlattı.

1000’i aşkın çeşitli yaşlardaki Azerbaycanlının da aldıkları silah yarasından sakat kaldığını da hatırlatan Guluyev: “ 106’sı kadın olmak üzere 63 az yaşlı çocuk ve 70 yaşlı kişi o kanlı gecede vahşice öldürüldü. 8 tane aile tamamen yok edildi. 25 çocuk her iki velisini ve 130 kişi hem her velisinden birisini kaybetti. Düşman ateşinden 76’sı çocuk olmakla 487 kişi yaralandı. Bin 275 kişi esir alındı. Esir alınanlardan 150 erkek, 68 kadın ve 26 çocuğa ide ne olduğu bilinmemektedir.” Dedi.

Bütün bu cinayetlerin Ermeni askeri yapılanmaları tarafından acımasızca ve akıl almaz vahşilikle gerçekleştirildiğini de açıklamasında belirten Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev: “Bu soykırımın gerçekleştirilmesinde iştirak eden subaylar ise bugün Ermenistan`da siyasi hâkimiyette temsil olunmalarının yanı sıra ermeni ordusuna komutanlık ediyorlar. Her bir Azerbaycan evladı gibi bizler, Hocalı`da insanlık ve yaradılış aleyhine gerçekleştirilmiş bu suçların sahiplerinin bir gün mutlaka uluslararası cinayet mahkemesi karşısında bunun cevabını vereceklerine ve eğer cihanı alem adaletini yitirmediyse bunun kesinlikle olacağına ve yine bizler Hocalı katillerinin hukuk karşısında gereken değeri göreceklerine inanıyoruz. Çünkü biz Hocalı`yı asla Unutmadık, Unutmayacağız!!. Bu hadisenin 26. Yıldönümü münasebetiyle şehitlerimizi anma töreninde sizleri de aramızda görmekten şeref duyarız” şeklinde ifadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.