1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan'dan Başkonsolos'a Ziyaret
Başkandan Başkonsolosa Ziyaret

Başkan'dan Başkonsolos'a Ziyaret

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

A+A-

Kars halkının Azerbaycan’a gönülden bağlı olduğunu ifade eden Başkan Bozkuş, Karslılar da haklı olarak Başkonsolosluk faaliyetlerinden oldukça fazla işler bekliyor. Geçmiş dönemlerde birtakım engeller vardı ; fakat şimdi o engellerde kalktığına  göre ; el ele gönül gönüle Türkiye Azerbaycan bayrağını Kars’ta faydalı ve anlamlı projelerle dalgalandıracağız, dedi.

 

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov ise Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, bütün amaçlarının Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin yüceltilmesi olduğunu vurguladı.

 

Kars’ta görmüş olduğu ilgiden büyük güç aldığını ifade eden Başkonsolos Süleymanov, Kars’ta fevkalade güzel işler başaracağımızdan artık eminim. Kars Belediyesi ile de iyi bir diyalog içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Azerbaycan ile Türkiye’yi bütünleştireceğiz. Geçmiş dönemde Gence ile Kars Kardeş şehir protokolü imzalamış ve ziyaret gerçekleşmiş ; şimdi başkanımız dediğine göre Gence’den gelecek olan bir heyeti Kars’ta ağırlamayı planlıyoruz. Bu tür işbirlikleri, hem ekonomik hem de beşeri ilişkiler adına oldukça önemlidir. Bizler resmi konsolosluk işlerinin dışında, Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin daha da geliştirilmesi adına sosyal, kültürel ve ekonomik projelere de büyük ağırlık vereceğiz, dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.