1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Türkmeneli TV’nin konuğu
Başkan Türkmeneli TV’nin konuğu

Başkan Türkmeneli TV’nin konuğu

Karaçanta Türkmeneli TV’de Yayınlanan Paşa Susanoğlu’nun sunduğu “Aşıkların Sazından” programına telefonla bağlanarak Aşıklık geleneğinin olduğu her yerde bizde olacağız.” dedi.

A+A-

Başkan Karaçanta, “Öncelikle konuklarınıza selam olsun diyorum ve sizler aracılığıyla bizi izleyen herkese sevgilerimi, saygılarımı ve muhabbetlerimi gönderiyorum.Tabi ki aşıklık geleneği çok önemsediğimiz bir gelenek, bunun nedeni de Kars’tan  doğmasıdır. Bugün Anadolu’da var olan aşıklık geleneğinin ana halterinin Kars olduğuna inanıyoruz. Bu coğrafyada oluşması özellikle Kafkasya coğrafyasında ağırlıklı olması ve bununda Türkiye ayağını Kars olması bizim için  mutluluk verici bir şey. Geçen yıl 9. Yapmış olduğumuz Aşıklar bayramının bu yıl Allah nasip ederse 10. Yapacağız.10.kars uluslararası aşıklar bayramı adı altında olacak. Hazırlıklar içerisindeyiz ve bu yıl daha kapsamlı tertipleyiz düzenleyeceğiz.” dedi.

Aşıklık geleneğinin mutlak suretle devam etmesini amaçladıklarını da ifade eden Karaçanta, “Geçtiğimiz günlerde çok değerli Aşıklarımızdan Murat Çobanoğlu’nun ölümünün 10.yıl dönümüydü, Karsta kendisine layık bir şekilde anma programı düzenledik. Kendisine bir kez daha sizlerin huzurunda Allahtan rahmet, kederli ailesine ve Kars halkına başsağlığı diliyorum. Geçen yıl 9.sunu yaptığımız Aşıklar bayramının bu yıl 10.sunu yapacağız, bu yılki yapacağımız aşıklar bayramı daha geniş bir organizasyonla daha geniş kapsamlı olacak inşallah. Bu yılki katılıma komşu Ülkelerden de yine çok sayıda aşığımızın katılımıyla bu organizasyonu gerçekleştireceği. Bizim aşıklar bayramını bu kadar önemsememizin altında yatan en önemli neden Kars aşıklık geleneğinin doğduğu yerdir dolayısıyla karsta aşıklar bayramı her geçen yıl güzellikleri artaraktan daha da iyi etkinliklerle kutlanması gerektiğine inanıyoruz. Ben bu vesileyle sizindi konuklarınız olan değerli ozanlarımıza ve sizler aracılığıyla karsta ve Kars dışında yaşayan tüm Karslı hemşerilerime iyi günler, sizler sayesinde eğlenceli dakikalar geçirmenizi diler sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Aşıklık geleneğinin olduğu her yerde bizde olacağız.” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.