1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan TRT Radyo'da
Başkan TRT Radyoda

Başkan TRT Radyo'da

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, TRT Erzurum Radyosu’nun canlı yayın konuğu oldu.

A+A-

Başkan Karaçanta, canlı yayında Kars’a yapmış oldukları hizmetlerini anlattı.

Başkan Karaçanta TRT Erzurum Radyosu’nda yapmış olduğu konuşmada, Kars halkının hizmetkarıyım, dedi.

Başkan daha sonra şu sorulara yanıt verdi :

-Öncelikle belediyenin çalışmaları hangi aşamadadır ?

TRT1 Radyosunu ve siz çalışanlarını Kars’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum ve hoş geldiniz diyorum. Belediye çalışmaları saymakla bitecek gibi değil çünkü belediyecilik insana hizmet alanıdır, dolayısıyla hizmetin bitmesi mümkün değildir. Ekiplerimiz özellikle yol çalışmalarına ağırlık vermişiz ekiplerimiz 24 saat çalışmaktadır. Gezdiniz gördünüz uzun yıllardan beri girilmeyen cadde ve sokaklarımız var. Bizim bu yılki hedefimiz 4-6 km asfalt yol çalışması olacaktı, 20-30 km kilit parke taş döşemesi olacaktı ve bu aşamada zaten 6 km’den fazla asfaltı döktük, hedefimiz 6 km demiştik ama gücümüzün yettiği kadarını yapacağız, çalışacağız.Yol çalışmalarımız şu an çok hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bununla birlikte tabi ki belediyenin yapması zorunlu olan temizlik çalışmaları aralıksız devam etmektedir, bunlara ilave olaraktan vatandaşlarımız hoş vakit geçirebilmesi adına yeşil alan ağırlık  park ve bahçeler çalışmalarımıza hız vermiş durumdayız.

-Kültürel açıdan yaptığınız bir şey var mı?

Kültürel konuda kilit bir şehirdir Kars, ama maalesef incelediğimiz zaman geriye dönük tarihi dokunun bozulduğunu da görürüz, bizim bu konuda da çalışmalarımız, cadde ve sokak sağlıklaştırması adı altında projelerimiz var, bu projelerin asıl amacı cadde ve sokakları sağlıklaştırmak değil şehrin tarihi kimliğini ortaya çıkarmaktır, o dokuyu bir şekilde göstermektir,amacımız bu. Kars her ne kadar tarım ve hayvancılık bölgesi olarak biliniyor ise de ben iddia ediyorum turizm potansiyelinin çok yüksek olduğu illerden biridir ; ama tabi ki tanıtımı yapılmış mı? Yapılamamış. Böyle bir kimlikli şehir Türkiye’nin neresinde  olursa olsun  oraya turist akın eder, turizm patlaması yaşar, bizim maalesef  o konuda birazcık eksikliğimiz var. Bizler yerel yönetim olarak il kültür turizm müdürlüğüyle,valiliğimizle koordineli çalışarak  bu tanıtımımızın daha üst seviyelere çıkması için çalışıyoruz.

-Yerel yönetim olarak ramazanda ne gibi çalışmalar yaptınız?

Ramazan ayı birliğin, dirliğin, bereketin, kardeşliğin, barışın, hoşgörünün olduğu aydır. Dolayısıyla yerel yönetimlerde bu güzelliğe yakışır çalışmalar yapmalı. Bizim geçen sene iftar çadırı kurarak özellikle muhtaç olan vatandaşlarımızın iftarlarını daha hoş ortamda açmalarını sağladık. Bu yıl valilik yaptı çadır olayını. Biz de yine ihtiyaç sahipleri hemşehrilerimizi tespit ettik onlara yiyecek ve çeşitli yardımlarda bulunacağız ve bununla birlikte hemşehrilerimizi iftardan sonraki saatlerini hoş geçirebilmesi için konserlerimiz olacak.

-Bu önemli ayda ne gibi mesajlarınız olacak?

Bu ay birlik, dirlik,güzellik ve kardeşlik ayıdır.İnsanlarımızın birbirini kırmadan mutlu yaşamayı bilmelerini özellikle ramazan ayını kendilerine örnek seçmelerini temenni ediyor ve sizler aracılığıyla tüm hemşehrilerimin, Kars dışında  yaşayan hemşehrilerimin, tüm dünya Türklerinin ve dinleyen herkesin ramazanını tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.