1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Karaçanta şehit ve gazi aileleriyle buluştu
Başkan Karaçanta şehit ve gazi aileleriyle buluştu

Başkan Karaçanta şehit ve gazi aileleriyle buluştu

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Şehrimizde, günümüze kadar 158 tane şehidimiz, 108 tane de gazimiz mevcut." dedi.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği verdi.

Düzenlenen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bugüne kadar 158 tane Kars'ta şehidimiz olduğunu belirterek, "Bugün bir araştırma yaptım. Şehrimizde, günümüze kadar 158 tane şehidimizin olduğunu öğrendim. Terör şehidi, yanlış anlamayın bunlar yalnızca terör şehidi. Bunun dışında yine terör saldırılarına maruz kalan 108 tane de gazimiz mevcut. Tabi ki Kars rakamlarına baktığımız zaman, nüfusa baktığımız zaman bunlar küçümsenecek şeyler değildir. Kadim Türk topraklarında yaşamanın illaki bir bedeli vardır. Bu bedeli her zaman minnetle, şükranla andığımız anmaya devam edeceğimiz ve hiçbir zaman unutmayacağımız. Şehitlerimiz bir bedel ödeyerek bu güzellikleri yaşatmıştır. Kadim Türk toprakları üzerinde kötü emelleri olan bu terörist bozuntularının ve onlara yaltaklık yapanların bilmesi gereken bir gerçek var ki bu vatan toprakları şehit kanlarıyla sulanmıştır. Vatan hudutları şehit kanlarıyla çizilmiştir. Dolayısıyla yapmış oldukları kötü emellerinin bedelini çok ağır ödeyecekler. Bugün olmazsa yarın bu mutlaka olacaktır. Çünkü Türk milletine kötü gözle bakanın illa da gözü çıkartılır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

İftar yemeğinin ardından Başkan Karaçanta ve protokol üyeleri şehit ve gazi ailelerini tek tek masalarında ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.

Sini Ev Yemeklerinde verilen iftar yemeğine Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve eşi, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve eşi, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kınay, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağçay, şehit ve gazi aileri katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.