1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan karaçanta : Kars'ın Hizmetkarı Olacağım
Başkan karaçanta : Karsın Hizmetkarı Olacağım

Başkan karaçanta : Kars'ın Hizmetkarı Olacağım

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kahvaltıda kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

A+A-

Başkan Karaçanta, 30 Mart yerel seçimlerine kadar Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin Belediye Başkan adayı olduğunu, 30 Mart seçimlerinden sonra Karslıların kendisine görevi verdiğini ve bundan sonra Karslıların belediye başkanı olduğunu belirtti.

Kente görev yapan basın mensuplarıyla Öğretmenevi’nde kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’ya Belediye Meclis üyeleri de eşlik etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Karaçanta, Kars’ın sorunları ve yapılması gerekenleri bildiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Karaçanta; “Kars’ın durumu ortada. Özellikle yolu, suyu, temizliği zaman zaman ihmal edilmiş bir şehirle karşı karşıyayız. Dolayısıyla öncelikli olarak yapmamız gereken şeyler, bu yolu suyu ve temizlik işlerinin biran evvel bitirilmesi, ondan sonra projelerimizi uygulamaya başlayacağız” dedi.

Bir gazetecinin belediyenin borcu ile ilgili sorusunu cevaplayan Başkan Murtaza Karaçanta, “Net rakamlar 2013 yılı sonu itibariyle 96 trilyon, 154 milyar TL. bir rakam. Bunun 7 trilyon TL.’si özel şahıslara ait. 89 trilyon TL.’de kamu kurumlarına ait. En son almış olduğum raporda 115 trilyon borç vardı. Bu süreçte ödeme oldu. 96 trilyon TL. 2013 sonu itibariyle” diye konuştu.

Zamanımın çoğunu sahada geçireceğim diyen Karaçanta, şunları söyledi:

“Zamanımın çoğunluğunu sahada geçireceğim. Çünkü ben oraya oturmaya gelmedim. Biz gediğimizde hizmete talip olduğumuzu söyledik. Belediye meclis üyelerimizi de ona göre seçtiğimizi söyledik. Biz hizmete geldik. Dolayısıyla biz saha da olacağız. Sahada olmalıyız ki iş yapalım, oturursak iş yapamayız. İlla ki orada oturacağımız zamanlar olacak ama ben sahada olacağım.”

Seçilene kadar MHP’nin Belediye Başkan Adayı olduğunu, seçildikten sonra Kars’ın ve Karslıların Belediye Başkanı olduğuna dikkat çeken Karaçanta, “Ben artık Kars’ın belediye başkanıyım. Bundan sonra hep birlikte Karslılara hizmet edeceğiz. Bizim personelle veya bir başkalarıyla işimiz olamaz. Herkes aynı şekilde çalışacak. Biz çalışanlarımızla birlikte ele ele vererek Kars’a hizmet edeceğiz. Ben seçim sürecinde bütün belediye başkan adaylarına teşekkür ediyorum. Çünkü el ele bir seçim geçirdik. Huzur içerisinde, sakin bir seçim geçirdik” şeklinde konuştu.

Daha sonra gazetecilerle sohbet eden Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, öğretmen evinden ayrılarak belediyeye geçti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.