1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Başkan Karaçanta, 2017 yılında yapılan çalışmaları anlattı
Başkan Karaçanta, 2017 yılında yapılan çalışmaları anlattı

Başkan Karaçanta, 2017 yılında yapılan çalışmaları anlattı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 2017 yılı içerisinde Kars genelinde Fen İşleri Müdürlüğün yapılmış olduğu çalışmaları açıkladı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Şehrin cadde ve sokaklarında yapılmış olan BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) yol kaplamalarına göre;

10 cm Kalınlığında Binder Tabakasının, söz konusu yapılan asfaltlama çalışmalarında; yolun dayanım ve dayanıklılığını etkileyecek faktörler göz önünde bulundurularak kaplama yapıldığını söyledi.

40.000 m2 BSK asfalt yaptıklarını söyleyen Başkan Karaçanta yapılan çalışmaları: “(Merkez Mahallesi, Şehitler Mahallesi, İstasyon Mahallesi) 1.000 m2 Asfalt Yama (MC 800) (Kars Şehiriçi ,Tüm Mahalleler) 156.000 m2 Kilit Parke, (Bülbül Mah, Şehitler Mah, İstasyon Mah, Aydınlıkevler Mah, Alpaslan Mah, Yenişehir Mah, Halitpaşa Mah, 30 Ekim Mah, Hafızpaşa Mah, Bahçelievler Mah, Cumhuriyet Mah, Örnek Mah, Yeni Mah.) 42.000 m bordür, (Bülbül Mah, Şehitler Mah, İstasyon Mah, Aydınlıkevler Mah, Alpaslan Mah, Yenişehir Mah, Halitpaşa Mah, 30 Ekim Mah, Hafızpaşa Mah, Bahçelievler Mah, Cumhuriyet Mah, Örnek Mah, Yeni Mah.) 4.000 m2 andezit kaplama (Ortakapı Mah, Merkez Mah, Fevziçakmak Mah.) 1.500 m andezit bordür kaplama (Ortakapı Mah, Merkez Mah, Fevzi Çakmak Mah.) 10.000 m2 Doğal Taş (Kaleiçi Mah, Fevziçakmak Mah, Sukapı Mah.)”şeklinde sıraladı.

Karaçanta açıklamasında ayrıca: “Üniversite Mevkiinde bulunan ve yeni yapılan Serhat Öğrenci Yurdu ve Çobanoğlu Öğrenci Yurtlarının alt yapı, yol ve kaldırımları çalışmaları tamamlandı daha sonra Şehrin bir çok noktasında yapılan; su, kanalizasyon, Telekom, Tedaş, Doğalgaz ve diğer çalışmalardan dolayı bozulan yollarda ve ihtiyaç duyulan bölgelerde yaklaşık 240 Ton Bitümlü Sıcak Karışım ve rotmix asfalt yama çalışması yapılmıştır.” Bilgiler verdi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; Kars halkının rahat bir ortamda yaşamını sürdürebilmesi için ellerini taşın altına değil gövdesini taşın altına koyduklarını da belirterek: “Ben bir Kars Sevdalısıyım. Bu güne kadar olan hizmetlerimizi bir Kars sevdalısı olarak gerçekleştirdik. Bundan sonra da Kars halkına yakışır bir hizmet sunacağımızı siz değerli basın mensuplarımıza belirtmek istiyorum”.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.