1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan, Azerbaycan’ın Bağımsızlığını Kutladı
Başkan, Azerbaycan’ın Bağımsızlığını Kutladı

Başkan, Azerbaycan’ın Bağımsızlığını Kutladı

Murtaza Karaçanta, Azerbaycan’ın Bağımsızlığını Kutladı

A+A-

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Azerbaycan'ın Bağımsızlığına Kavuşmasının 25. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Karaçanta'nın mesajı şöyle:

“Bugün Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü olarak kutlanıyor. 20. yüzyılın sonlarında Sovyetler Birliği yıkıldıktan sonra oluşan elverişli tarihi ortam ve kaderin bahşettiği fırsat sonucunda Azerbaycan halkı 20. yüzyılda ikinci kez bağımsızlık bayrağını kaldırdı. Bu, Azerbaycan Türklerinin siyasi tarihinde 20. yüzyıldaki ikinci parlak zaferi idi. 18 Ekim 1991 tarihinden beri Azerbaycan egemen bir ülkedir ve halk bunu bir bayram olarak kutluyor. Mayıs 1992`de Milli Meclis tarafından, Azerbaycan İstiklal Marşı, sonrada üç renkli bayrağı ve Cumhuriyetin arması kabul edildi.18 Ekim 1991'de Azerbaycan bağımsız ve egemen bir devlet oldu. Ve Azerbaycan bu tarihi her yıl bir bayram günü olarak kutlamaktadır. Kardeş Azerbaycan’ın Bağımsızlığı kutlu olsun. Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez!

Bugün Azerbaycan bölgede gelişen ve güçlenen bir devlet olmuştur. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev sayesinde gittikçe de güçleniyor. En büyük sorun Ermenistan'la yaşanan çatışma ve işgal edilen topraklardır. Bu duruma da uluslararası topluluk göz yummaktadır. Azerbaycan'ın bağımsızlığının 25. yılını kutluyorum. İnşallah gelecek sene işgal altındaki Azerbaycan toprakları da azad edilerek daha mutlu ve coşkulu bir bayramı tüm dünyadaki Azerbaycan Türkleri olarak kutlarız. Ankara'dan Bakü'ye, Gence'ye, Şuşa'ya, Kelbecer'e, Nahcivan'a ve Karabağ'a selam olsun! Bir millet iki devlet olan Azerbaycan ve Türkiye'nin dostluğu ilelebet sürecek ve bir kere yükselen şanlı bayrak bir daha asla inmeyecektir.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.