1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Basın Bayramı Kutlu Olsun
Basın Bayramı Kutlu Olsun

Basın Bayramı Kutlu Olsun

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) 2’nci Başkanı Ercüment Daşdelen, Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

A+A-

Daşdelen, 24 Temmuz Basında Sansürün kaldırılışının 107. yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, özgür ve tarafsız basının, demokrasilerin vazgeçilmez yapı taşlarından birisi olduğunu belirtti.

Özgür basının günümüzde öneminin arttığına dikkati çeken Daşdelen, “Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir ve özgür, tarafsız basın, demokrasilerin vazgeçilmez yapı taşlarından birisidir” dedi.

Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurunun özgür basın olduğunu ifade eden Daşdelen, “24 Temmuz II. Meşrutiyet’te 1908’de Anayasa’nın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde çıkan gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, gösterilmeden çıkarılmış olduğu bir gündür. 24 Temmuz bir anlamda gerçek gazeteciliğin patlama yaptığı gündür. 25 Temmuz 1908 sabahı dağıtılan gazeteler farklıydı ve uzun yılların ardından ilk kez sansür memurlarının değil gazetecilerin tercihlerine göre basılmışlardı. Bu nedenle 24 Temmuz Cumhuriyet Dönemi’nde Türk basınında sansürün kaldırılması ve basın bayramı olarak ilan edildi” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.