1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Başbakan'ın Kars mitingi
Başbakanın Kars mitingi

Başbakan'ın Kars mitingi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, meyve veren ağacın taşlandığını belirterek, "İstikametimiz doğru, milletimizle aynı yöne bakıyoruz. CHP, MHP, BDP bize hırsla, gözleri dönmüş şekilde davranıyorlar. Demek ki biz doğru yoldayız" dedi.

A+A-

Kars Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, Kars ziyaretinden memnun ayrıldı.

Başbakan, binlerce kişinin doldurduğu Kars Cumhuriyet Meydanı'nda Karslılardan Ak Parti milletvekili adaylarına destek istedi.

4.5 ay aradan sonra bir kez daha Kars'ta vatandaşlarla bir araya gelen Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

NAHÇIVANMECLİS BAŞKANI TALİBOV'UN MEKTUBU

Başbakan Erdoğan, Nahçıvan Meclis Başkanı Vasıf Talibov’dan Kars’ta yıkımı sürdürülen heykele ilişkin mektup aldığını belirterek, “Ben burada, bir kez daha ucube tartışması başlatmak niyetinde değilim. Esasen, söylenmesi gerekeni, size aktaracağım bir mektup ziyadesiyle söylüyor. Bu mektup çok önemli. Bu mektup, iki devlet, bir millet ifadesinin Nahçıvan Meclis Başkanı Vasıf Talibov kardeşimden geldi” dedi.

 Erdoğan, Türkiye genelinde onardıkları ve kültür mirasına kazandırdıkları 4 bin eserin, sanata, sanatçıya yaptıkları katkıların, desteklerin, teşviklerin görülmediği gibi, Kars’taki bu eserlerin de görülmediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Ben burada, bir kez daha ucube tartışması başlatmak niyetinde değilim. Esasen, söylenmesi gerekeni, şimdi size aktaracağım bir mektup ziyadesiyle söylüyor. Bu mektup çok önemli. Bu mektup, iki devlet, bir millet ifadesinin Nahçıvan Meclis Başkanı Vasıf Talibov kardeşimden geldi.

 Bakın ne diyor Talibov: Türkiye Respublikası’nın Baş Nazırı hörmetli Recep Tayyip Erdoğan’a, hörmetli başnazır. Türkiye’nin Kars şeherinde ucaldılan insanlık abidesinin sökülmesi barede verdiyiniz gösterişe göre size Nahçıvan Muhtar Resbuplikası’nın Ali Meclisi adından ve şahsen öz adımdan derin minnettarlığımı bildirirem.

Bu abide dostluk veya insanlık sembolü yok, zati alinizin dekik ifade etdiyi kimi “ucube”, yani, eybecerlik remzi idi. Fursattan istifade edib, zat-i alinize bir daha yüksek ehtiramımı bildirir, gardaş Türkiye’nin inkişafı namına semereli faaliyyetinizde daha böyük uğurlar arzulayıram. Derin hörmetle imza, Vasıf Talibov.” İşte mesele budur. Daha fazla yoruma girmiyorum.”

NAZAR ETME NE OLUR ÇALIŞ SENİN DE OLUR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mitingde şunları söyledi:

“Yiğitliğin,kahramanlığın, mertliğin diyarı Serhat Kars’ı selamlıyorum. 4 buçuk ay önce buradaydık. 8 Ocak’ta Sarıkamış Şehitlerimizi rahmetle yad ettikten sonra Kars’a geldik ve bir kalemde 55 eserin, hizmetin açılışını gerçekleştirdik. Kars’ın ilçelerine kazandırdığımız ana okullarının, ilköğretim okullarının, bölünmüş yollarının, sağlık tesislerinin, tarihi eser restorasyonlarının resmi açılışlarını yapmıştık. Biz buradan ayrıldıktan biraz sonra, birileri çıkmış yaptığımız eserleri, yatırımları karalamanın gayretine girmiştir. Onlara buradan bir daha sesleniyorum. “Nazar etme ne olur çalış senin de olur.”

NE YAZIK Kİ MALUM MEDYA VE MÜZMİN AK PARTİ KARŞITLARI BUNLARI GÖRMEDİ

Biz ocak ayında Kars’ta 55 eserin, hizmetin açılışını yaptık. Fakat, maalesef Kars bu hizmetlerle bu açılışlarla değil, burada estetikten uzak tarihi eserlerin bataryaların üzerine yapılmış vakıf bulunduğu yer itibarıyla tehdit eden o garip yapıdan dolayı tartışıldı. Biz o gün 55 eserin arasından çok önemli 2 eserin daha açılışını yapmıştık. Anı ören yerinde Tigran Honents kilisesiyle aynı yerde Menuçehr Cami’nin restorasyonunu tamamlamış onları da yeniden insanlığın kültür mirasına kazandırmıştık. Ne yazık ki malum medya ve müzmin AK Parti karşıtları bunları görmedi. 55 eseri görmedi. Türkiye genelinde onardığımız ve kültür mirasına kazandırdığımız 4 bin eseri sanata, sanatçıya yaptığımız katkıları, destekleri, teşvikleri görmedikleri gibi Kars’taki bu eserleri de görmediler.

AZERBAYCAN İLE NAHÇIVAN İLE EZELİ VE EBEDİ KARDEŞLİĞİMİZ VARDIR

Kardeşlikse bizim Azerbaycan ile Nahçıvan ile ezeli ve ebedi kardeşliğimiz vardır. Barışsa biz, Ermenistan’a bütün iyi niyetimizle uzlaşma elimizi uzattık. Şimdi sıra Ermenistan da. Bugün bir olay daha oldu. Bir gazete başlık atmış. O da güya, Başbakan yardımcım Cemil Bey’in Dink’in oğlu tarafından söylenen bir şey ki ben, böyle bir ifadeyi asla Başbakan yardımcım için kullanmam. Onun ölümüyle ilgili “Zanlı” olarak ifade etmişim. O “Kanlı” demiş. Ben ise, “Hayır, kanlı değil, zanlı” demişim. Bu çocuk bunu söylemişse kendisine teessüf erdim. Ama bunu malzeme haline getiren o gazeteyi de kınıyorum. Diasporanın etkisinden kurtulup Ermenistan’ın da biz adım atmasını beklerken Ermeni yanlısı, ne yazık ki bazı zihniyetler hala bu ülkede onların avukatlığını üstlenmişler, bunu sürdürüyorlar. Bu gün mitingimizin ardından bir de temel atma töreni gerçekleştiriyoruz. Ben temel atma törenlerine prensip olarak katılmam. Arkadaşlarım temel atar bense açılışlara katılırım. Ama bazı istisnalar var. önemli yatırımlarda, uluslar arası yatırımlarda gidip coşkuyla, heyecanla o töreni yapı yoruz. Bu günde, Kars’ta Azerbaycan petrol şirketi tarafından Merhum Haydar Aliyev adına yatırılacak olan büyükçe bir Endüstri Meslek Lisesinin yerini verdik. Onlarda oraya liseyi yapacaklar. Onun temelini atıyoruz. Azerbaycan Devlet Başkanına ve tüm Azerbaycan halkına şahsım ve milletim adına buradan şükranlarımı sunuyorum.

 TÜM DÜNYADA, MAZLUMLA-RIN SESİ, MAĞDURLARIN NEFESİ, YOKSULLARIN UMUDU BİR TÜRKİYE VAR

12 Haziran seçimleri sadece Türkiye için değil, merkezinde bulunduğumuz bütün bu bölge için de ayrı bir önem taşıyor. Türkiye son 8,5 yılda yaptığımız yatırımlarla, gerçekleştirdiğimiz reformlarla, aktif dış politikamızla bölgemizde ve dünyada artık kendisine çok farklı bir yer edindi. Bugün artık her denklemde önemli bir unsur olarak Türkiye var. Bölgesel ve küresel her meselede Türkiye’nin artık söyleyecek sözü var. Sadece bölgemizde değil, tüm dünyada, mazlumların sesi, mağdurların nefesi, yoksulların umudu bir Türkiye var. 12 Haziran seçimlerini sadece 81 vilayet değil, bütün komşu başkentler, bölgemizdeki tüm şehirler, Orta Doğu sokaklarındaki, Balkanlardaki, Kafkasya’-daki kardeşlerimiz, soydaşlarımız, akrabalarımız da aynı heyecan ile izliyorlar. Sadece uluslar arası piyasalar değil, ekonomi çevreleri değil, bizi yakından izleyen kardeşlerimiz de 12 Haziranda AK Partinin bir kez daha tek başına iktidara geleceğini görüyorlar. Türkiye’de istikrarın devam edeceğini anlıyorlar. Çünkü istikrar, güven çok önemlidir. Türkiye güvenilir bir ülke. Türkiye’de istikrar var. Onun içinde buraya geliyorlar. Bu ülkenin artık vizyonu var. Artık çok büyük hedefleri var. Bu ülkenin olabildiğince açık bir ufku, aydınlık bir istikameti var.

 BENİM ARTIK KENDİSİNE HİÇBİR CEVAP VERMEME GEREK YOK

Seçim süreci başladığı andan itibaren muhalefet partileri, son derece seviyesiz son derece üslupsuz son derece saygısız bir şekilde AK Partiye saldırmaya başladılar. Her gün meydanlarda ağza alınmayacak edebe, adaba, akla, mantığa, vicdana sığmayacak küfürlerle iddialarla, iftiralarla bizlere saldırıyorlar. Koro halinde aynı hizaya geçmiş şekilde aynı zihin yapısıyla bizim üzerimize geliyorlar. Hamd olsun. Meyve veren ağaç taşlanır. Demek ki istikametimiz doğru. Demek ki milletimizle aynı yöne bakıyoruz. CHP’si, MHP’si, BDP’si bize hırsla gözleri dönmüş şekilde saldırıyorsa demek ki biz doğru yolda ilerliyoruz. MHP’nin Genel Başkanı, 19 Mayıs bir milli bayram ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, kin, öfke ve nefret dolu açıklamalar yapıyor. Ben MHP’nin Genel Başkanını ve arkadaşlarını da MHP’ye gönül veren kardeşlerime havale ediyorum. Gerçekten, bağımsız ülkücülere havale ediyorum. Doktorlara değil, psiki-yatrilere değil, milletime havale ediyorum. Milletim bunlara en güzel cevabı 12 Haziranda sandıkta verecektir. Milletim bunlara 12 Haziranda üslup, din, saygı dersi verecektir. Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanını da çirkin iddia ve iftiralarıyla baş başa bırakıyorum. Genel Başkanlık koltuğuna oturalı yaklaşık 1 yıl oldu. Siyaset namına maalesef bir tek kademe bile kaydedemedi. Kendisini bana, aileme, arkadaşlarıma ettiği hakaretlerle onlarında ötesinde, dini değerlere hatta Yüce Yaradan’a ettiği hakaretlerle milletime havale ediyorum. Benim artık kendisine hiçbir cevap vermeme gerek yok. Ama televizyon programlarında tahlilini yapacağım. Kendisi zaten kendinse yeterince zarar veriyor.

KENDİ KENDİSİNİ YALANLIYOR

Geçtiğimiz günlerde bir gazete güzel bir başlık attı. “Kılıçdaroğlu’nun biri bir gün” diye başlayan fıkralarla Türk siyasetinde zaten kendisine silinmez bir yer edindi. Şaka gibi, fıkra gibi adam maşallah kendisini yalanlayalım teksim edelim diyoruz bize fırsat vermeden kendisi kendisini zaten yalanlıyor. Kendisini eleştirelim, U dönüşlerini, çark edişlerini yüzüne vuralım diyoruz, bize kalmadan onu da kendisi U dönüşü olarak değil, “S” dönüşü olarak cevaplıyor.

TELEVİZYONA BU KADAR MERAKLIYSAN, YALAN RÜZGARI DİZİSİ VAR

Aylarca 1700 bin öğrencinin, ailelerinin üzerinden istismar çabasına girdi. Sonra birisi çıkıp bir şaka yaptı. Sahte bir imeil eline tutuşturdular. Samsun’da yoksul bir ailenin bebeği vefat etti. Meselenin çok farklı boyutları var. CHP Genel Başkanı bu bebek üzerinden aylarca istismar siyaseti yaptı. Bebeğin vefat ettiği ilçe CHP’li olmasına rağmen, o bebeğin ailesine devlet yardım etmiş olmasına rağmen CHP Genel Başkanı kendi belediyesini sorgulamak yerine bebeği istismar etmeye devam etti. Geçtiğimiz günlerde bebeğin annesi çıktı, “Bari mezarında yavrumu rahat bıraksınlar, anneyim acım katlanıyor.” dedi. Ama CHP Genel Başkanı hala, meydanlarda bu bebek üzerinden bu aile üzerinden rant elde etmenin hırsı içerisinde. Ben böyle bir vicdansızlığın neresinden, neresini tutarak muhatap alayım. Ben böyle bir insafsızlığa karşı ne söyleyeyim. Çıkalım televizyona diyor. Televizyona bu kadar meraklıysan, yalan rüzgarı dizisi var. O diziyi yeniden hazırlasınlar sen de çık orada başrol oyna. Sana bu yakışır. Biz yolumuza devam edelim. Bizim yapacağımız daha çok şey var. Türkiye hazır. Hedef, istikrar sürsün. Türkiye büyüsün.

DİKİLİ AĞAÇLARI VAR MI?

Biz eserlerimizle bugüne ulaştık. Kendimizi de eserlerimiz de anlatmaya devam edeceğiz. Bunlar ne ile kendilerini sizlere anlatacaklar? Bunların geçmişinde, tarihinde Kars’a yaptıkları ne var? Şu MHP’nin yaptığı ne var? Şu BDP’nin ilintili olduğu malum terör örgütüyle ilgili olarak tehdit etmekten, korkutmaktan başka yaptığı bir şey var mı? Dikili ağaçları var mı? Elerinde bulunan belediyeler dökülü yorlar. Her şey orada. Halef oradaysa Arşın Kars’ta. Biz ülkemizin, milletimizin önle rine far koyduk. O hedeflere tek tek ulaşı yoruz. Biz başka hiçbir şeyin değil, sadece ülkemize ve 81 vilayetimiz ile birlikte Kars’ımıza daha fazla hizmet getirmenin peşindeyiz. Türkiye’yi bölgesinde ve dünyada daha iyi yere taşıyacak hangi projeleri hayata geçirebiliriz? Biz onun peşindeyiz. Biz demokrasiyi, özgürlükleri, hukuk devletini güçlendirerek husumetlerin yerini kardeşliğin, boş tartışmaların yerini hizmet yarışının aldığı bir Türkiye’yi kurmanın mücadelesini veriyoruz. Yeni anayasaya var mıyız? İleri demokrasiye var mıyız? Temel hak ve özgürlüklere var mıyız? Biz Güney Doğu’da olan üstü hali kaldıracağız dedik ve kaldırdık mı? Çekiç gücü göndereceğiz dedik gönderdik mi? Televizyon TRT 6 yarım saat Kürtçe yayın yaptırmıyorlardı. Biz 24 saat yayın yaptırdık. Şu anda isteyen istediği dilde konuşabiliyor. Buradan Anı harabelerine 42 kilometre , bu yolu biz yaptık. Kars’ın bütün yollarının sıcak asfaltta döşendiğini göreceksiniz. Şu ana kadar alt yapı çalışmaları bitirildi. Ama sıcak asfalta yağmurun bitişiyle beraber başlanıyor. Bütün bunlarla beraber, Kars-Ardahan yolu bu tamamıyla artık dört dörtlük bitirilmiş olacaktır.

SİVAS-KARS ARASINDA BİR HIZLI TREN HATTI KURACAĞIZ

Bakü-Tiflis-Kars buradaki demir yolu ağı yoğun bir şekilde devam ediyor. Ankara, Yozgat, Sivas hızlı demir yolunun hattının inşasına başladık. Bu hattı Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars hattıyla birleştireceğiz. Yani Sivas-Kars arasında bir hızlı tren hattı kuracağız. Diğer taraftan Ankara-İstanbul demir yolu projemizde süratle devam ediyor. Ankara-Eskişehir arasını tamamladık. Ankara-Konya’yı tamamladık. Eskişehir-İstanbul inşaatı devam ediyor. Bütün bu projeleri bütünleştirdiğimizde İstanbul’dan Kars’a kadar kesintisiz bir hızlı demir yolu hattı kurmuş oluyoruz. Marmara’ya boğazdan demir yolu ile geçiyoruz. Yani Avrupa’yı Asya ‘ya yüksek standartlı bir demir yolu ile bağlamış olacağız.

BEN SİZLERE SAYIN KILIÇDAROĞLU’NUN ATIŞLARI GİBİ ATIŞ YAPMIYORUM

Ben sizlere Sayın Kılıçdaroğlu’nun atışları gibi atış yapmıyorum. Ben sizlere uyguladığım projeyi konuşuyorum. İstanbul boğazından demir yolu ile geçişi sağlayacak Marmara şu anda süratle devam ediyor. 2013’ün sonunda bitiyor. Bunlar karşı çıkmışlardı. CHP 1. köprüye de karşı çıktı. 2. köprüye de karşı çıktı. Şimdi CHP “3. köprüyü istemiyoruz.” Diyor. Çünkü bunlar her hayırlı işin karşısında. İstanbul’dan Sivas’a kadar olan bölümün inşası şu anda devam ediyor. Sivas-Kars demir yolu hattının proje ve mühendislik kısmını tamamladık. Böylece Kars’ı dünyanın en önemli uluslararası projelerinden birinin en kritik bölümüne yerleştirmiş oluyoruz. Bugüne kadar Kars’a getirdiğimiz hizmetlerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Konut yaptık yine yapacağız. 500 bin konut daha var önümüzde. 500 bin biti-yor. 500 bine başlıyoruz. Eğitimde Türkiye’de 163 bin derslik yaptık. Kars’a 689 derslik yaptık. Kars’a 4740 bilgisayar gönderdik. Biz gelene kadar bu okullarda bilişim teknolojisi sınıfı yoktu. Okullarımızda bilgisayar diye bir şey yoktu. Ama şimdi hepsi var. Kitapları sıraların üzerine ücretsiz koyduk. Size bir kuruş para harcatmadık. Ama biz bırakın hamur kağıt kitapları tekstil kağıdından kitap bulamıyorduk. Biz buralardan geldik. Ama yavrularımız bu acıları çekmesin istedik. Eğitimde engel tanımıyoruz. Sosyal güvencesi olmayanlara sesleniyorum, ilköğretimde erkeklere 30 lira kız öğrenciye 35 lira veriyoruz. Ortaöğretimde erkek öğrenciye 45 lira veriyoruz. Kız öğrenciye 55 lira veriyoruz. Sosyal güvencesi olmayanlar, üniversite öğrencilerine bizden önce 45 lira veriyorlardı. Biz ise 240 lira veriyoruz. Aradaki fark budur. Eğer mastır öğrencisiyse 480 lira, doktora öğrencisiyse 720 lira veriyoruz.

AKILLI TAHTAYA GEÇECEĞİZ

Şimdi artık okullardan kara tahtayı kaldırıyoruz. Akıllı tahtaya geçeceğiz. Bu akıllı tahta bilgisayar donanımlı olacaktır. İnternet ağıyla dünyaya bağlı olacağız. Öğrencilerimize elektronik kitap dağıtacağız. Bunları ücretsiz olarak dağıtacağız. Zengin, fakir ayrımı yapmaksızın bütün öğrencilerimize bu kitaptan dağıtacağız. 4 yılda bu projeyi etap etap bitireceğiz. Ben diyorum ki, Amerika’sında bakıyorsunuz Corcu, şurada Edverd’ı şurada Hans’ı diğer tarafta Helga’sı bunlar bu teknolojiden istifade diyor da benim Ahmet’im, Mehmet’im, Ömer’im, Ayşe’m niye istifade etmesin. Biz bunları yaparız. Biz özürlülere eğitim yardımı verdik. Evde bakım ücreti veriyoruz. Evde bakım ücreti de asgari ücrettir. Bunu biz getirdik. Sağlıkta istediğiniz hastaneye gidebiliyorsunuz. İstediğiniz eczaneden ilacınızı alabiliyorsunuz. Biz gelmeden önce ise, memur devlet hastanesine, işçi SSK’ya parası olanda özel hastaneye gidiyordu. Ama şimdi devran değişti. Biz sağlıkta Kars’a 68 tril yon yatırım yaptık. Yapımına bizden önce başlanan merkez devlet hastanesini, Kağızman devlet hastanesini ve bir adet sağlık merkezini tamamladık. Kağızman Devlet Hastanesi verilse blok inşaatıyla 3 adet aile sağlığı merkezinin yapımına biz başladık süratle tamamladık. O da hizmete açıldı. Sarıkamış devlet hastanesinin yapımına süratle devam edi yoruz. Onu da en kısa zamanda tamamlayıp hizmete açacağız. 200 yataklı Kars merkez kadın doğum hastanesinin ihalesini bu yaz mevsiminde yaparak inşasına başlıyoruz.

DAHA ÖNCE KOS KOCA KARS’TA 7 ADET DİYALİZ VARDI

Biden önce bu ilde bir tane bilgisayarlı tomografi cihazı vardı. 2 ye çıkardık. Emar hizmeti vermeye başladık. Daha önce kos koca Kars’ta 7 adet diya-liz vardı. Şimdi 24 tane diyaliz cihazı var. Bir tane 112 istasyonu vardı. Şimdi ise 10 tane vardı. 2 tane ambulans vardı. Şimdi 5’i paletli olmak üzere 25 oldu. Paletli ambulans yaptık ki karda kışta zor yerler de çıkabilsin. Uzman ekip sayısı 34’tü. Şimdi ise, 144 oldu. Ebe ve hemşire sayısı 349’du. Şimdi 524 oldu.

SAYIN KILIÇDAROĞLU, SEN KİMLERLE AŞIK ATIYORSUN

Biz dertliyiz. Ama biz size aşığız. Ferhat gibi, Şirin gibi biz size sevdalıyız. Çünkü bu sevda, aşk olmazsa bu dert olmazsa bu hizmetler olmaz. Yapmamız gereken çok şey var. Bu Kılıçdaroğlu SSK’ya 8 Genel Müdürlük yaptı. 90’lı yılarda hastane kapılarında az mı çile çektik. Çileyi bırakın doktor birde muayenehaneye çağırıyor. Bizden para alıyor. Bununla da kalmadılar ilacımızı alamıyorduk. 2 tane ilaç veriyorsa 2 tanesini gidip eczaneden alıyorduk. Şimdi böyle bir şey yok. Sayın Kılıçdaroğlu, sen kimlerle aşık atıyorsun. Sen bize çile çektirdin. Anamızı ağlattın. Bu çileyi sizlerde çektiniz. Bu çileyi çektirene hala nasıl oluyor da CHP diyorsunuz. Şu anda ilaçlarının istediğin her yerde aldığın için mi CHP diyorsun? İstediğin hastaneye rahatlıkla gidebildiğin için mi CHP diyorsun? Ayrıca sağlıkta helikopterlerimiz var. 18 tane helikopter ambulans. 2 tane jet uçak ambulans.            3 tane daha geliyor. Şehirler arası gidilmesi gerekirse bunlar hemen devreye girsin diye yaptık. Kars’ta bugüne kadar 1920 konut uygulaması yaptık. 1248’ni sahiplerine verdik. Diğerleri devam ediyor.

TURİZMİN EN HAREKETLİ YERİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Şimdi sosyal güvencesi olmayan gençlere evlilik için bir adım atıyoruz. Peşinat yok. 50 metre kare. Beyaz eşyasını koyacağız. Mobilyasını, koyacağız. 20 yıl vade ile ayda 100 lira taksitle konut vereceğiz. 500 bin konut hesaplıyoruz. Önümüzdeki 12 yıl içinde. Ulaştırmada biz gelene kadar sadece Kars’a 22 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. Biz 8,5 yılda 130 kilometre yol yaptık. 22 kilometreyi 70 senede yaptılar. Biz 8 senede 130 kilo metre yaptık. Biz gelene kadar Kars havalimanı 46 bin 941 yolcu taşıyordu. Şimdi ise 46 binden 332 bine yükseldi. Şimdi yeni bir terminal binası yapılıyor. Hazırlıklar başladı. Çünkü Kars’ı modern bir hale getireceğiz. Turizmin en hareketli yeri haline getireceğiz.

KOMŞULARIYLA, ÇEVRESİYLE KAVGALI OLMAYAN BİR KARS ÖZLÜYORUZ

Biz Karsımıza daha fazla hizmet getirme çabası içindeyiz. Demokrasi özgürlükleri hukuk devletini güçlendirerek husumetlerin yerini, kardeşliğin, boş tartışmaların yerini hizmet yarışlarının aldığı bir Kars özlüyoruz. Komşularıyla, çevresiyle kavgalı olmayan bir Kars özlü yoruz. Ülkemizi dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına sokuyoruz. Serhat Kars açık hava kültür müzesi ve turizm alanı yapıyoruz. 770 bin metrekarelik alanda yapacağız. Çizmiş olduğumuz tablo toplam 200 trilyonluk bir yatırımdır. Bunu 4 yılda bitireceğiz. Kars’ımızı önemli bir marka şehir haline getireceğiz. Bu kale içi ve civarıdır. 2. taht düzü yani Ordu caddesi, Kazımpaşa caddesi, Halitpaşa caddesi ve Atatürk caddesi, 3. Kars çayı ve çevresi bunlarla beraber benim vatandaşım istediği gibi Kars çayında gezecek, dolaşacaktır. Turistler geldiği zaman hem o tarihi merkezleri dolaşacaklar. Burada her şeyden önce tamimiyle gerek Hasan Harakani’nin olduğu bölgeler gerekse diğer bölgeler, Kaleiçi tamamıyla restore edilecektir. Bu üç tane düzenlemeyle Kars’ımızı çok daha farklı bir hale getirmiş olacağız.

BİLESİNİZ Kİ KARS DAHA GÜÇLÜ OLACAKTIR

Recep Tayip Erdoğan; Hayvancılığa 124 trilyon destek verdik. DSİ olarak Kars’ta Selim barajını 2009 yılında hizmete aldık. Kars barajının temeli atıldı. 2014 yılında onu da hizmete alı yoruz. Biz gelmeden önce Ziraat Bankasının çiftçimize verdiği kredinin faizi yüzde 59 du. Biz ise şimdi yüzde 5 ile veriyoruz. Esnaf-sanatkara Halk bankası yüzde 47 faizle kredi veriyordu. Biz yüzde 5 ile veriyoruz. Çiftçinin yanında olan kim? Biz. Esnafın, sanatkarın yanında olan yine biziz. Esnaf, sanatkara 5 milyar veriyorlardı. Biz 20 kat artırdık. 100 milyara kadar kredi veriyoruz. Çok kısa bir süre kaldı, bütün bunlarla beraber şu anda seçime gidiyoruz. Futbol takımı tutar gibi parti tutulmaz, oyları kullanırken başsımızı iki elimizin arasına alarak iyice düşünelim. Hizmeti kim getiriyorsa oylar oraya gider. Biz aileden böyleyiz, dededen böyleyiz ile olmaz o düşüncelerin bizlere hiçbir faydası yok. Siz bizi güçlü kılın o zaman bilesiniz ki Kars daha güçlü olacaktır, Türkiye daha güçlü olacaktır. İl il dolaşıyoruz, ilçe ilçe dolaşıyoruz, köy köy dolaşıyoruz ve inşallah 12 Haziran akşamı sandıkları AK Partiyle patlatacağız. Oy pusulasında olduğu gibi AK Parti 1. sırada olacaktır.

12 Haziran’ın ülkemiz, Karsımız, milletimiz, demokrasimiz, partimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

-KHA-

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.