1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başbakan'a Açık Mektup
Başbakana Açık Mektup

Başbakan'a Açık Mektup

Settar Kaya'nın kaleminden...

A+A-

SAYIN BAŞBAKANIM,

STADYUMUN  YERİ YAŞAM PARKI OLSUN..

Sayın başbakanım ilimize hoş geldiniz, sefa geldiniz.

Bu mektubumda arz edeceğim talebimi birkaç gün önce Kars Valisi Sayın Günay Özdemir’e de iletmiştim. Şüphesiz bu konuda sayın valimize hükümetinizin vereceği destek son derece önemlidir.

Sizden çok şey değil, ilimize bir ” yaşam parkı” istiyoruz. İçerisinde yürüyüş parkuru, çay bahçesi, kafeteryası, dinlenme alanları, mini bir kültür merkezi olan. Çiçekli, ağaçlı, heykelli, fıskiyeli, havuzlu bir yaşam parkı istiyoruz.

Gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız, hastalarımız, çocuklarımız için istiyoruz. Yeşil alanların kent yaşamına ve insan psikolojisine katkısını bildiğimiz için park istiyoruz.

Sayın başbakanım, miting yapacağınız alanın hemen bitişiğinde eski devlet hastanesi ve Kars şehir stadyumu vardı. Hastane yeni binasına taşındığı için birkaç yıl önce, Stadyumda iki hafta önce söküldü. Aldığımız duyumlara göre aynı yere yine stadyum yapılacakmış. Çok yanlış bir karar.

Takdir edersiniz ki, Türkiye’nin her yerinde artık Stadyumlar şehir dışına inşa edilmektedir. Kars’ta da şehrin tam orta yerine okulların, camilerin, hükümet konağının bulunduğu bir bölgeye devasa bir stadyum kondurmak, bu tarihi kente yapılacak en büyük kötülük olacaktır.

Hastane ve stadyumun arsalarının hâlihazırda boş olmasını Kars’ın geleceği açısından tarihi bir fırsat olarak görmekteyiz. Bu alan da değerlendirilmediği takdirde şehrin içinde park yapılabilecek ikinci bir yer yoktur.

İlimizde halkımızın nefes alacağı, gezip dinleneceği, hoşça vakit geçireceği bir tek yeşil alan bulunmamaktadır.

Tarihi Fethiye Cami, Tarihi İl Genel Meclisi binası ve Işıklı Cami ile bütünleşecek bu yaşam parkı kentimize çok anlam kazandıracaktır.

Sayın başbakanım, Sizin yaşadığınız Başkentimiz Ankara’da Gençlik parkı, Altınpark, Güvenpark, Kuğulu Park, Kurtuluş parkı, Göksu parkı, Botanik park olmasaydı Ankara yaşanılır bir kent olmazdı.

Yine memleketiniz Konya’da; Kültür Parkı, Selahattin Eyyubi parkı, Saraybosna Parkı, Akyokuş parkı olmasaydı Konya bu kadar cazip olmazdı.

Gülhane parkı, Emirgan korusu, Beykoz parkı, bebek parkı olmasaydı İstanbul bu kadar büyüleyici olmazdı.

Kars’ın neyi eksik? Bizde Kars’ın tarihi dokusunu beton yığınlarıyla değil, yeşille, çiçekle, parkla, bahçeyle bütünleştirmek istiyoruz.

Sayın başbakanım, bir araştırma yapılırsa görülecektir ki; Karslıların tamamına yakını bu alanın Stadyum değil, ”Yaşam parkı “olmasını istiyorlar.

Bir “yaşam parkı” beklentisini Karslılara çok görmeyeceğinizi umuyor, bu konuda emir ve talimatlarınızı talep ediyor , sizi hürmetle selamlıyorum. Saygılarımla… 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.