1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Barıştılar
Barıştılar

Barıştılar

Akkaya ve Çobanoğlu Aileleri Barıştı...

A+A-

24.01.2010 günü Arpaçay eski Belediye Başkanı Cengiz Çobanoğlu'nun yeğeni tarafından, mevcut Belediye Başkanı Enver Akkaya'nın oğlu Barış’ın kurşunlanmasıyla başlayan husumet barış yemeğiyle noktalandı.

Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, İstanbul Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve daha bir çok hatırlı insanın araya girmesi sonucu Arpaçay’ın iki saygın Çobanoğlu ve Akkaya ailelerinin arasındaki husumet barışla noktalandı.

Husumet, 29 Mart 2009 yerel seçimlerin ardından eski Başkan Cengiz Çobanoğlu ve yeni Başkan Enver Akkaya aileleri arasında başladı. Son olarak 24.01.2010 günü eski Belediye Başkanı Cengiz Çobanoğlu’nun yeğeninin mevcut Başkan Enver Akkaya’nın oğlunu kurşunlayarak yaralamasıyla husumet devam etti. Kars’ın küçük ve şirin ilçelerinden olan Ermenistan ile sınır, tarım ve hayvancılığın bel kemiği ilçede her iki saygın aile arasındaki husumet huzurlukları da beraberinde getirdi.

Bu huzurlukların sona ermesi ve yeniden eski günlere dönülmesi için sorumlular ve ilgililer büyük çaba gösterdi. Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, İstanbul Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan da bu barışın sağlanmasında büyük emek verdi. En önemlisi de Akkaya ve Çobanoğlu aileleri barış için yeşil ışık yaktı ve beklenen mutlu sona yaklaşıldı.

Bugün de Kars’ın ileri gelenleri ve daire amirlerinin yanı sıra çevre iller, Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerden de gelenlerinde katıldığı bir barış yemeği düzenlendi. Eski ve yeni başkanlar, eski ve yeni belediye başkanları, ilçe halkı barış yemeğine büyük ilgi gösterdi. Belediye hizmet binasının arka bahçesinde kurulan dev çadırda verilen barış yemeğinde önemli mesajlar verildi.

Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve Kars Valisi Ahmet Kara birer konuşma yaparak aileleri ve barış için emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Vali Ahmet Kara, iki aile temsilcilerini özveride bulunarak barışı sağlamalarından dolayı kutladı. Kara, "İnsanların kötülük yapmaları gayet normaldir, insanidir, mümkündür ve doğaldır. Ama bu hatadan dönmek, hataya karşı hata işlemeyip barışa yönelmek, fedakarlık göstermek hani derler ya 'kötülüğe kötülük her kişinin hakkıdır, kötülüğe iyilik er kişinin hakkıdır. Burada her iki taraf da er kişi davranışı göstermiştir. Her iki aileyi de kutluyorum" dedi. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de, Kars'ta farklı etnik gruplardan olan insanların barış ve huzur içinde yaşamalarının Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi. Öğüt, "43 yıl Rus işgali altında kalmış olmasına rağmen Kars'ta hoşgörü her zaman esas olmuştur. İşte bu da bugün Arpaçay'da yaşanıyor. Türkiye'ye etnik yapı açısından farklı boyutlara çekmek isteyenler için Arpaçay bir örnektir" diye konuştu. Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu da, iki ailenin yazılı olmayan bu barış taahhüdünü sürdürmelerini istediğini söyledi.

Konuşmalardan sonra her iki ailenin ileri gelenleri birbirleriyle tokalaştılar. Vali Ahmet Kara da Akkaya ve Çobanoğlu ailelerinin ileri gelenlerini kutlayarak teşekkür etti. Eski ve yeni başkanlarla da tokalaşan Vali Kara daha sonra 24.01.2010 günü meydana gelen olayda yaralanan Başkan Enver Akkaya’nın oğlu Barış’ı yanına alarak “Geçmiş olsun” dileklerinde bulundu ve herkese Barış’ın yanında “Barış” mesajları verdi.

Yemeğe; Kars Valisi Ahmet Kara, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Kars Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP Kars eski Milletvekili Selami Yiğit, Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Kars İl Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan, Arpaçay eski Belediye Başkanı Cengiz Çobanoğlu, Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Arpaçay Kaymakamı Fatih Acar, CHP İl Başkanı Çetin Bilgir, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Recep Ahmet Tekcan, Ardahan’ın bazı ilçe belediye başkanları, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, Kars’ın ulusal ve yerel basın temsilcileri, Kars ve Arpaçaydaire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler