1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Barış Pedalına Valilikten açıklama
Barış Pedalına Valilikten açıklama

Barış Pedalına Valilikten açıklama

Kars Valiliği, “Barış İçin Pedal Basan” bisikletçi Meriç Şehit ile ilgili ulusal asında yer alan haberler üzerine bir açıklama yaptı.

A+A-

Açıklamada Meriç Şehit hakkında Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Suç Tasnii (suç uydurduğu ) gerekçesiyle soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Açıklama aynen şöyle:

“23.11.2015 tarihli bazı yerel ve ulusal haber sitelerinde “ Barış İçin Pedalla sloganıyla Türkiye turuna çıkan Meriç Şehit isimli vatandaşın İlimiz Kağızman İlçesi Paslı Geçidi civarında iki araç içerisindeki Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca yolunun kesildiği, bu kişiler tarafından darp edilip üzerindeki değerli eşyaların (para, fotoğraf makinası, giyim eşyaları) alındığı, şahsın olay yerine gelen zırhlı araç içerisindeki askerler tarafından kurtarıldığı ” yönündeki haber Valiliğimizce incelenmiştir.

Konu hakkında yapılan detaylı araştırmalarda;

İl Jandarma Komutanlığımızdan alınan bilgide; haberde belirtilen tarihte Kars’tan Kağızman istikametine giden herhangi bir zırhlı araç olmadığı ve anlatılan şekilde bir olayın yaşanmadığı, şahsın olay günü belirtilen bölgeye gitmediği tespit edilmiştir.

Şahsın 23 Kasım 2015 günü olayla ilgili şikâyette bulunmak üzere İl Emniyet Müdürlüğümüze gelerek verdiği bilgiler üzerine yapılan araştırma doğrultusunda ise; gasp edildiğini belirttiği eşyaların (para, fotoğraf makinası, giyim eşyaları) çantasında olduğu, basına yansıyan ve olaylarda kendisini kurtaran askeri araç içerisinden çektiğini iddia ettiği resimlerin incelenmesinde resimlerin olay tarihinden daha önceki tarihlerde ve Erzurum ili Şenkaya İlçesinde kendisine yardım eden askeri araç içerisinde çekildiği anlaşılmıştır. Bunun üzerine Meriç Şehit isimli şahıs, olayların aslının olmadığını kabul ederek, 8 aydır bisikleti ile yollarda olduğunu, sosyal medya üzerinde popülaritesini artırmak, Türkiye ve dünya gündemine oturmak için böyle bir yola başvurduğunu, İlimizde görev yapan bir gazeteciye ulaşarak asılsız haberi yaptırdığını, olayların bu seviyeye ulaşacağını tahmin etmediğini yazılı ifadesinde belirtmiştir.

Şahsın ifadesinden ve yapılan araştırmalar neticesinde, basında yer alan haberin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmış olup; şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Suç Tasnii (suç uydurduğu ) gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.