1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Barış Mesajları
Barış Mesajları

Barış Mesajları

Geçtiğimiz Cumartesi günü Kars’ın Arpaçay ilçesinde eski ve yeni Belediye Başkanları arasında birinci ayda yaşanan üzücü hadisenin ardından başlayan husumetin barış meyeğiyle noktalanması barışın önemini bir kat daha gün yüzüne çıkardı.

A+A-

Barış yemeğiyle birlikte yöneticilerden önemli mesajlar geldi. Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, “İnsanların kendi yaşadıkları bölgede bu gibi istenmeyen şeyler her yiğidin başına gelir. Bu gibi yaşanan kötü şeyler bütün bir toplumu derinden etkilemektedir. Bu tatsız olayda bütün Karslıları ve yöneticileri derinden üzmüştür. Ama şükürler olsun ki bu gün Arpaçay’ımızın iki güzide ailesi arsında bir süre önce meydana gelen talisiz olay Başta sayın Valimiz ve Ardahan Milletvekilimiz ve birçok kişini katıldığı düğün havasında geçen barış yemeği ile tatlıya bağlanmıştır. İnşallah bu barış sonsuza kadar sürecektir.” dedi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise, “Kars’ta Osmanlı döneminden bu yana insanlar barış, kardeşlik ve hoşgörü içersinde yaşamışlardır. Hiç kimse Karssımızın huzurunu bozamamıştır. Cumhuriyet döneminde bile diğer illerde meydana gelen etnik kavgalar Kars’ta daha fazla etnik mozaik olmasına rağmen yaşanmamıştır. Bu da Türkiye’ye bir örnektir. Kırk üç yıl Rus İşgali altından yaşamış olmasına Rağmen Kars’ta her zaman hoşgörü esas olmuştur. Her kes birbirine kirve olmuş, kız alıp kız vermiş, bir birlerinin cenazelerini birlikte taşımışlardır. Her iki aileyi de ben kutluyorum bu gün iki asil ve köklü aile özveride bulunarak bu tatsız husumete son vermişlerdir. Hırslarını aklın önüne değil, aklı hırsın önüne koyarak barışı sağlamışlardır. Bizi amacımız ise bu güzel tabloyu sonsuza karar sürdürmek olmalıdır.” diye konuştu.

Vali Ahmet Kara da, şunları söyledi:

“İnsanlık tarihinde ilk günah işleyen kişi Hz. Adem’dir. İnsanlar hata yaparlar, günah işlerler ve tövbe ederler. İnsan melek değildir, şeytan da değildir, hayvan da değildir. Bu nedenle insanda nefsi duygular vardır. İnsan her an hata edebilir. Çünkü insan günümüz şartlarından bir anda sinirli anlar yaşayabilir. Bu da gayet normal ve insanidir.  Ama bu hatalardan dönmek, fedakarlık yaparak barışa dönmek çok daha önemli bir erdemdir. Hani derler ya ‘Kötülüğe kötülük her kişinin hakkıdır, kötülüğe iyilik Er kişinin hakkıdır.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler