1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu
Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu

Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu

Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu Projesi Kars'ın Umut Yolu Oldu...

A+A-

Asya ve Avrupa'nın bağlantı noktasında bulunan sınır kenti Kars'ta, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi umut oldu. Kars, bu hayati projeyle hem nefes alacak hem de kan bağı bulunan Türk Cumhuriyetleri'ne geçiş kolaylaşacak.

 

Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayacak Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin hayata geçmesiyle birlikte Kars, bir kez daha tarihi misyonuyla ön plana çıktı.           

 

Türkiye'nin geleceğine ışık tutacak olan Orta Asya ve Kafkasya'ya açılma hamlesinin de demir ayağı olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı kent için büyük önem arz ederken, Doğukapı'nın kapalı bulunmasının Türk Cumhuriyetleri'ne ulaşımı kısıtlamasının da önüne geçilecek.

 

Yapım çalışmaları Türkiye ( Kars’ta) hızla devam eden, fakat Gürcistan tarafında bazı aksamalar bulunan Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu Projesi, kıtaların, denizlerin, halkların ve kültürlerin birbirleriyle kucaklaştığı bu jeopolitik kavşakta yer alan Türkiye'nin tarihi ve coğrafi önemini de artıracak.

 

Türkiyeile Azerbaycan'ın imza altına aldığı proje, Hazar Havzası'nı Avrupa'ya bağlayacak ve Avrupa'nın en ücra köşelerine bile gidilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.