1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakanlık Projelendirdi, Start Verildi
Bakanlık Projelendirdi, Start Verildi

Bakanlık Projelendirdi, Start Verildi

Bir süredir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendilerine tahsis edilen hizmet binasında Kars’a hizmet veren Aile ve Sosyal Politikalar Kars İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü kendi hizmet binasına kavuşuyor.

A+A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hizmet anlayışına uygun olarak projelendirilen yeni hizmet binasının ihalesi tamamlandı ve binanın yapımına başlandı. Toplam 3 bin 900 metrekare alan üzerine kurulacak olan binanın yüklenici firma tarafından yaklaşık 460 günlük bir sürede bitirilmesi planlanıyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, “Bilindiği üzere bu bina İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bize tahsisli olarak verildi. Buranın rölöve restorasyon işlerini biz yaptık ve şu anda da kullanmaktayız. Bu binanın yapılış ve açılış amacı şehit yakınlarımıza ve gazilerimize yönelik rehabilitasyon merkezi ve gazi evi olarak kullanılmasıydı. Ancak hem şehit ve gazi yakınları, hem de gazi evlerinin işletilmesiyle ilgili henüz yürürlükte bir yönetmelik bulunmamakta. Bu yönetmelik çalışmaları bakanlığımızca şu anda yürütülmektedir. Bakanlığımızın üzerinde çalışma yürüttüğü bu yönetmelik en kısa zamanda yürürlüğe girmesini bekliyoruz.” dedi.

‘Bilindiği gibi Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşumuz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak kirada hizmet veriyorduk’ diyen Acay, “Kars’ın koşullarını göz önüne alarak Sayın Valimiz ve Bakanlığımızdan gereken talimatı alarak, kendi hizmet binamızı yapıncaya kadar bu binada hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Şu anda da inşaatı başlatılan hizmet binası Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Müdürlüğü hizmet binasıdır. Bu bina 3 kattan oluşacak ve bu bina tarihi dokusu bozulmamak üzere dış cephesinde onarımlar yapılacak. Toplam 3 bin 900 metrekare alan üzerine kurulacak olan bina bakanlığımızın projesi ile yapılıyor ve bu da bizim hizmetlerimize uygunluğu açısından projelendirilmiş bir bina olacak. Bu işin ihalesi yapıldı ve Temmuz ayının 15’inde firma ile sözleşmesi yapıldı. Yaklaşık 460 günlük bir sürede bitirilmesi planlanan hizmet binamıza bir aksilik olmazsa en geç 2017 Ekim ayında taşınmış olacağız.” ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.