1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Arslan’lar Gibi Karşılandı
Bakan Arslan’lar Gibi Karşılandı

Bakan Arslan’lar Gibi Karşılandı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sabah saatlerinde özel uçakla Kars’a geldi. Harakani Havalimanı’nda Kars halkı tarafından coşkuyla karşılanan Bakan Arslan’a özel uçakta Kars Valisi Günay Özdemir ve AK Parti Kars Milletvekili Selaha

A+A-

Bakanlığı sonrası ilk kez memleketi Kars’a gelen AK Parti Kars Milletvekili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan havalimanında çiçeklerle karşılandı. Kendisine çiçek veren minik kıza çiçeği hediye ederek, annesine götürmesini isteyen Bakan Arslan’ı AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, kurum ve daire amirleri ve STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlar karşıladı. Öte yandan bölge milletvekilleri de Bakan Arslan’ı memleketinde yalnız bırakmadı.

Harakani Havalimanı önünde hazırlanan alanda vatandaşlarla buluşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kendisini görmek için gelen ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen vatandaşların yanına giderek bir bir tokalaştı. Güvenlik bariyerleri arkasındaki kadınlara da tek tek karanfil dağıtan Bakan Arslan, vatandaşları selamlaması sonrası memleketinde hazırlanan protokolde bakan koltuğuna oturmanın haklı gururunu yaşadı.

“AHMET ARSLAN, GÖNÜLLERİMİZİN MİMARIDIR”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan karşılama töreninde açılış konuşması AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın tarafından yapıldı. Konuşmasında AK Parti’nin kutlu bir yürüyüş olduğunu kaydeden Çalkın, “Bu kutlu yürüyüşte Kars’a böylesi bir gururu yaşatan Sayın Başkanımız Ahmet Arslan nezdinde Kurucu Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, bu kutlu yürüyüşün devamında başarılar diliyoruz. Sayın Bakanımız Ahmet Arslan, sadece Marmaray, 3. Köprü, Avrasya, Kanal İstanbul, 3. Havalimanı’nın veya sayısızca hizmetin mimarı ve mühendisi değil, onu yakından tanıyanlar bilirler ki o aynı zamanda gönüllerin mimarı, gönüllerin mühendisidir.” dedi.

“SAYIN BAKANIMIZ OMUZLARINDAKİ YÜKÜ ANLININ AKIYLA TAŞIYACAKTIR”

Ardından söz alan AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras ise, Ahmet Arslan’ın bölge için önemine dikkat çekti. Bu anın bölge adına bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Aras, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bölgenin talihine bigane kalmamışlardır ve çok önemli bir bakanlığı bölgemize vererek, bölgemizin gelişmesine katkıda bulunmak istemişlerdir. Uzun yıllardır ilk defa bölgemizden bir milletvekili bir bakan olarak atanmıştır. Oldukça önemli bir bakanlık olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın sorumluluğu da önemi kadar büyüktür ki Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ın bu işin üstesinden anlının akıyla çıkacağından hiç şüphe yoktur. Bu anlamda Bakanlığımızın Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ın şahsı başta olmak üzere, ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

“DEVLERİN YAŞADIĞI BU COĞRAFYADA BÜKÜY SORUMLULUKLARIMIZ VAR”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı Kars ziyaretinde yalnız bırakmayan milletvekillerinden AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay da bugünün bölge için bir bayram günü olduğunu belirtti. Atalay, “21 yıldır bölgemize bir bakan nasip olmamıştı. Cenabı Allah’a yerden göğe kadar hamd ediyoruz. Özellikle bölgesine düşkünlüğü, dürüstlüğü, çalışkanlığıyla tanıdığımız Ahmet Ağabeyimiz bugün Kars’a Türkiye’nin en önemli bakanlarından bir bakan olarak ayak basmış bulunuyor. Bu bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor ve gurur veriyor. Cenabı Allah’tan Bakanımız Ahmet Arslan’a biyolojik ömrü kadar bakanlık ömrünün de uzun olmasını diliyoruz. Bu coğrafya yaralı bir coğrafya ve yıllardır kan kaybeden bir coğrafya. Bu coğrafyaya usta ellerin değmesi gerekiyor. Özellikle serhat illerimizin ulaştırma bakanlığı gibi son derece önemli bir bakanlığa sahip olması kaderin değişeceği bir potansiyel anlamı taşıyor. Bu konuda bütün bölge insanımızın el ele ve omuz omuza vererek Sayın Bakanımıza destek olarak bölgemizin makus tarihini el birliğiyle değiştirmemiz gerekiyor. Bu tarihimizin bize yüklemiş olduğu bir mükellefiyet, bir sorumluluktur. Çünkü bu coğrafya metrekare başına düşen şehit sayısı itibariyle diğer coğrafyalardan daha fazla avantaja sahip ve bu avantaj bize esasında daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Devlerin yaşadığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Pers İmparatorluğu, Bizans, Rusya, İran, Osmanlı, Selçuklu hep bu coğrafyada kesişmişlerdir. Yolları burada kesiştiği gibi savaşa tutuştukları ilk coğrafyada burasıdır. Dolayısıyla devlerin yaşadığı bu coğrafyaya komşu olarak yaşama cesaretini gösteren cesur ecdadın cesur çocukları olarak bizim bu coğrafyayı yeniden ecdadımıza layık bir şekilde mamur etme zorunluluğumuz var. Bu anlamda hepimiz üzerimize yapmak zorundayız.” İfadelerini kullandı.

“SİZE ÇİFT ÇEKER TRAKTÖR GÜCÜNDE GELDİK”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın en yakın mesai arkadaşı olan AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, öncelikli olarak coşkulu karşılama nedeniyle herkese teşekkürlerini iletti. ‘Biz sizlere seçim çalışmalarımızda her zaman söyledik, dedik ki siz bizim ceplerimizi oylarla doldurun, bizler size hizmetlerle dönebilelim. İşte dediğimiz de tam da buydu. Bakın sizlere çift çekerli traktör gücünde geldik. Allah’a bin defa şükürler olsun ki siyasetimin ana temeli de budur acaba Karsımıza nasıl hizmet getirebiliriz. Bunca çabamızın sebebi buydu. Allah sizlerden bin defa razı olsun ki bu hizmetler için bizlere fırsat verdiniz. Ben buradan partimizin kurucusu, Liderimiz ve her zaman liderimiz olacak olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum ve onun bugün Kars sevgisini bir daha görmenin mutluluğunu yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Yine yeni Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a şükranlarımı sunuyorum. Karsımızın değeri olan ve yıllarca ulaştırmada birikimi olan ve o birikimini bugün bakanlık olarak sergileyecek Ahmet Arslan kardeşimizi bize bakan olarak gönderdi. Allah’ıma hamdolsun ki 21 yıl sonra ilk defa bir bakanımız oldu. Bundan sonra da birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Birlikte daha güçlü ve güzel günlere ulaşacağız.” diye konuştu.

“KARS, TARİH BOYUNCA ÖNEMİNİ YİTİRMEMİŞTİR”

Kars Valisi Günay Özdemir ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kars tarih boyunca önemli bir kent olmuş. Bundan sonra da Kars önemli bir kent olacak. Özellikle Bakü-Tiflis- Kars demir yolunu bitmesinden sonra Kars’ın makuz tarihi değişecek. Ve bu makûs tarihin değişmesinde bundan sonra da en büyük et ki de sayın bakanımızın olacak. Allah öyle bir zamanda ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanı olarak sayın bakanımızı Kars’a nasip ettik ki, Kars’ın tarihinin, Kars’ın şansının dönüm noktası olduğu zamanda nasip etti. Çünkü Kars’ta lojistik merkezinin yapılmasıyla Bakü- Tiflis-Kars demir yolunun yapılmasıyla Pekin’den Londra’ya kadar tekrar ipek yolunun canlanması söz konusudur. Ve bunu gerçekleştirecek olan sayın bakanımızdır. Bununla beraber Kars’ın ekonomik alanda, sosyal alanda her alanda Kars çok daha büyüyecek. On yıl sonra Kars Türkiye’nin çok önemli kenti bölgenin, Kafkasya’nın çok önemli bir kenti olacak. Bununu da hızlandıracak, bu konuda büyük katkıyı sağlayacak olan yine sayın bakanımızın katkıları olacak. Onun için Karslılar bu dönemde aha. Önce ki dönemlerden daha şanslı, çok daha imkânları geniş ve çok daha fırsatları geniş bir ilimizdir.”

“DUALARINIZI ALMAYA GELDİM”

Ve Bakanlığı sonrasında ilk kez Kars halkıyla bir araya gelen Ahmet Arslan, konuşmasına ‘Rabbime hamd ediyorum. Sayın Binali Yıldırım’a ve Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.’ cümleleriyle başladı. ‘Onların uygun görmesiyle, onarlın git memleketine hizmet et demesiyle evime geldim.’ diyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, “Helallik almaya geldim, dua almaya geldim. Dualarınıza Kars’ımıza, Ardahan’ımıza, Iğdır’ımıza ve elbette ki 81 ilimize hizmet etmek adına dualarınızı almaya geldim. Allah hepinizden razı olsun. Bugüne kadar erdiğiniz destek, bugüne kadar verdiğiniz dualar rabbime hamd olsun ki bu noktaya getirdi. Geldiğiniz yeri bilmek daha önemli. Nasıl geldiğinizi bilmek ondan da önemli. 78 milyon insanın vebalini, sorumluluğunu omzunuza aldığınızı bilmek ona göre hizmet etmek daha da önemlidir. Rabbim bu yolda yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bu yolda evladınızı mahcup etmesin inşallah. Bugün bizim bayramımız, Ahmet Arslan’nın bayramı değil. Bugün Kars’ın bayramı. Bu bayramı beraber kutluyoruz inşallah. Bu kutlu yürüyüşü beraber daha da bayrağı yukarı çıkartarak devam ettireceğiz inşallah.” İfadelerine yer verdi.

“KARS MAKUS TALİHİNİ YENMEYE BAŞLADI”

Bölge milletvekilleriyle birlikte Kars’a ve bölgeye ne yapılabilir noktasında uzun yıllardır kafa yorduklarını kaydeden Bakan Arslan, “5 yıldır bölgeye ne katkı koyabilir, bölgesel kalınmayı nasıl sağlayabiliriz diye düşünüyoruz. Omuz omuza veriyoruz. Bize eşlik etti. Sebebi şudur. Ahmet Arslan sadece Kars’ın değil Kars’ın, Ardahan’ın ve Iğdır’ın evladı olarak özellikle bu üç ile hizmet etmek için bu yola çıktığından bize eşlik etti teşekkür ediyoruz. Iğdır milletvekilimiz Sayın Nurettin Aras. Allah ondan razı olsun. Aynı şekilde o da bizimle birlikte buraya geldi. Ve özellikle bugün sizlerle birlikte olmak istedi. Nurettin Bey de tecrübeli bir siyasetçi. Her ne kadar 5 yadır 6 aydır beraber çalışıyor olsak da onlarla birlikte milletvekilimiz Dr. Selahattin Beyribey ile birlikte 4 milletvekili adeta tek kişi. Veya tek ilin milletvekili gibi her kapıyı aşındırdık. Milletvekili olarak aşındırdık. Ama İnşallah bundan sonra 4 milletvekili artık bakanlık seviyesinde işleri takip edeceğiz. Sadece ulaştırma bakanın işlerini değil diğer işleri de birlikte takip edeceğiz. Elbet ki teşkilatlarımızla, sizlerle birlikte takip edeceğiz. Ve Kars inşallah 14 yıldır makûs tarihini yenmeye başlamıştır. Bundan sonra da daha güçlü daha hızlı kalkınmasını sağlayacaktır. Ve yine burada iki ismi daha zikretmek istiyorum. 2011’de Yunus Kılıç hocamla yola çıktığımızda birbirimizi tanımıyorduk. Ama 4 yıl mecliste örnek olacak bir birliktelik sağladık. Herkes gıptayla baktı. Herkes Kars milletvekillerin birlikteliğini örnek gösterdi. Bugün de aynı şekilde bizim paylaşamayacak bir şeyimiz yok. Sebebi, ortak hedefimiz insanımıza, ilimize, ülkemize hizmet etmek. Eğer insanların hedefleri ortaksa o zaman demek ki paylaşılamayacak bir şey yoktur.Toprağıyla, suyuyla, aşıyla, ekmeğiyle büyüdüğümüz memleketimizdeyiz. Sılah-i rahim yapıyoruz. Gülmek bir halkı güldürüyorsanız gülmektir. Bizim mutluluğumuz bilesiniz ki size hizmet edebilirsek, sizin hizmetkârınız olabilirsek, size işler yapabilirsek mutluluktur. Sizi güldürebilirsek gülmektir. İşte onun için sizi ne kadar mutlu edebilirsek, sizi ne kadar güldürürsek gönül dünyamız o kadar gülecek o kadar mutlu olacak. Bunun yolu hiç ayırım yapmadan 7 ilçesiyle birlikte Kars’a hizmet etmekten geçiyor. Bunun yolu bölgenin kalkınmasından geçiyor. Bunun yolu Orhan Atalay ile omuz omuza verip, Ardahan’da ki arkadaşlarımızla omuz omuza verip Ardahan’ın projelerini yapmaktan geçiyor. Bunun yolu Nurettin Aras ile omuz omuza verip Iğdır’ın projelerini yapmak, Iğdır’ın projelerini yapmaktan geçiyor. Özellikle büyük projelerimiz başta Bakü- Tiflis- Kars Demir Yolu projesi olmak üzere bu sene bitiyor inşallah. Bakü- Tiflis- Kars Demir Yolu projesini hızlı trenle Ankara’yı Kars’a bağladığımız zaman anlamlı ki o proje yürüyor. Onun için Bakü- Tiflis- Kars Demir Yolu projesi Kars, Iğdır, Nahçivan’ı Kars’a bağlarsanız Iğdır birlikte anlamlı olacak. Bakü- Tiflis- Kars projesi hızlı trenle birlikte ayrıca Ardahan’a uzanırsa anlamlı olacak. Karayolları bölge müdürlüğünde yer açıldıktan sonra bölgenin çehresi değişti. Bütün bölünmüş yollarımızı hiçbir kaynak sıkıntısı yaşamadan bir an önce bitirmek için herkes büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Karayollarıyla, demiryollarıyla ve havayolu ulaşımıyla çok iyi noktalara geleceğiz.” dedi.

Harakani havalimanı’nda sona eren program ardından Bakan Arslan ve beraberindeki heyet öncelikli olarak Kars Valiliği, Kars Belediyesi’nde bir takım ziyaretler gerçekleştirerek, buradan Ebu’l Hasan Harakani Hz.’nin türbesini ziyaret etti. Bakanlığı sonrasında türbe başında ilk kez dua eden Arslan, burada yaptığı açıklamada ise Ebu’l Hasan Harakani’nin Kars için önemine dikkat çekti. Kars Pahsa Cafe tarafından ise Bakan Arslan’a üzerinde Ahmet Arslan’ın resminin bulunduğu pasta ikram etti. Pastayı Kars Valisi Günay Özdemir ile birlikte kesen Bakan Arslan, Evliya Camii çevresindeki düzenlemelerde çalışan işçilere pastadan kendi elleriyle ikramda bulundu. Öte yandan kentin dört bir tarafı esnaflar tarafından hazırlanan ‘Bakanımız Ahmet Arslan ilinize hoşgeldiniz’ pankartlarıyla donatıldı.

Bakan Arslan sonrasında AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Kars ziyaretinin ilk ayağını sonlandıran Arslan, büyük bir heyecanla beklenen Bakü Tiflis Kars Demiryolu Hattı (BTK)’da yerinde incelemeler yapmak üzere Arpaçay ilçesine hareket etti. Bakan Arslan’ın ziyaretlerine ilçesi Kağızman’da devam edeceği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.