1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Arslan, Serhat Kodlama ve Robotik Akademisi’nin açılışını yaptı
Bakan Arslan, Serhat Kodlama ve Robotik Akademisi’nin açılışını yaptı

Bakan Arslan, Serhat Kodlama ve Robotik Akademisi’nin açılışını yaptı

Bakan Arslan, Serhat Kodlama ve Robotik Akademisi’nin açılışını yaptı...

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İlim Yayma Cemiyeti bünyesinde kurulan Serhat Kodlama ve Robotik Akademisinin açılışını yaptı. Arslan, Seyir Tepe’de yaptığı inceleme sırasında ise fotoğrafçısı Mehmet Aktaş’ın elinden fotoğraf makinesini alarak önce Harakani Külliyesi’nin, ardından fotoğrafçısının fotoğrafını çekti.

Bir takım açılışlarda bulunmak üzere önceki gün Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Halitpaşa Caddesi üzerinde bulunan İlim Yayma Cemiyeti bünyesinde hayata geçirilen Serhat Kodlama ve Robotik Akdemisi’nin açılışını yaptı. Açılışın ardından akademiyi gezen Arslan, yetkililerden bilgiler aldı. Akademide bulunan öğrencilerle de bir süre sohbet eden Arslan, daha sonra Serhat Kodlama ve Robotik Akademisi hakkında brifing aldı.

Akademi çıkışında açıklamada bulunan Bakan Arslan, "Serhat Kalkınma Ajansı ve İlim Yayma Cemiyeti Kars Şubesi’nin birlikte yaptığı bir çalışmayı hem incelemek, hem yerinde çalışmaları görmek ve bugünden sonra da ne tür işbirliği yaparak bu çalışmayı daha ileriye taşıyabiliriz. Onun yerinde incelemelerini, arkadaşlardan bilgi paylaşımında bulunduk ve bizim yapabileceklerimizi arkadaşlarla paylaştık” dedi.

Arslan, "Memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki, Türkiye’nin her yerinde dışa bağımlılığın azaltılması, yerli ve milli ürünlerin geliştirilmesi, buna bağlı olarak da Türkiye’nin 2023 ve sonraki hedeflerine daha emin adımlarla yürüyebilmesi adına birçok iş yapıyoruz. Nitekim bugün burada bunun bir örneğini görüyoruz ve yaşıyoruz. Serhat Akademi ile yapılmak istenen şu; Kars’taki ilkokula başlayan öğrenciden, üniversite aşamasına gelinceye kadar gençlerimizi burada özellikle kodlama eğitimi yapması ve kodlama eğitimi, artı yazılım geliştirmekle kalmayıp, yaptıkları bu yazılım ve kodlamaya bağlı olarak, 3 boyutlu çıktılarını almak, sonra bunu bizzat ürüne dönüştürmek ve yaptıkları bu ürünü de kullanabilir hale getirmek" diye konuştu.

"Kars’ta çok kabiliyetli gençlerimiz eğitimci hocalarımızla birlikte ciddi bir mesafe almışlar"

Ahmet Arslan, "Bilişim teknolojilerinin geldiği noktayı herkes biliyor. Ancak önemli olan kabiliyetli gençlerimizi burada buna hazırlarken, onların kabiliyetlerini tespit etmek, o kabiliyetler bağlamında da ülke içerisinde kullanabileceğimiz, hatta ihraç ürünleri geliştirebileceğimiz aklınıza gelebilecek her ürünü burada geliştirilmesini, 3 boyutlu olarak geliştirilmesini ve sonrada kullanıma sunmak. Nitekim buna özellikle drone'lar dahil, insansız hava araçları dahil. Memnuniyetle gördüm ki, Kars’ta çok kabiliyetli gençlerimiz eğitimci hocalarımızla birlikte ciddi bir mesafe almışlar. İnşallah bundan sonra buradan çıktılar alacağız ve Serhat Akademi sadece Kars değil, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı’dan gençlerimize de yapacakları işbirlikleri çerçevesinde bu eğitimleri vermiş olacak. Bu bölgenin gençlerini biz ülkenin geleceğini kurmak adına geleceğe hazırlayacağız" şeklinde konuştu.

Fotoğrafçısının fotoğrafını çekti

Bakan Ahmet Arslan, daha sonra Sukapı Mahallesi’nde bulunan Seyir Tepe’nin olduğu bölgeye geldi. Vali Rahmi Doğan ile birlikte Seyir Tepe’ye gelen Arslan, burayla ilgili Doğan’dan bilgiler aldı. Bakan Ahmet Arslan, fotoğrafçısı Mehmet Aktaş’ın elinden fotoğraf makinesini alarak tarihi yerlerin fotoğrafını çekti. Arslan, fotoğrafçısına, ‘hep sen bizim fotoğrafımızı çekiyorsun, gel bende senin fotoğrafını çekeyim’ diyerek fotoğrafçısının fotoğrafını çekti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.