1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Arslan, PTT Merkez Müdürlüğü ve Çağrı Merkezi’nin açılışını yaptı
Bakan Arslan, PTT Merkez Müdürlüğü ve Çağrı Merkezi’nin açılışını yaptı

Bakan Arslan, PTT Merkez Müdürlüğü ve Çağrı Merkezi’nin açılışını yaptı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, açılışını yaptığı çağrı merkezinde kendisine bağlanan PTT Kargo müşterisine yardımcı oldu.

A+A-

Arslan, çağrı merkezini arayan vatandaşı kargosunun nerede olduğu konusunda bilgilendirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapımı tamamlanan Kars PTT Merkez Şubesi’nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Bakan Arslan, “Ülkemiz her gün ulaşıyor, gelişiyor, aynı zamanda da güçleniyor. Bu güçlenmeyi öncelikle sizin destekleriniz ve dualarınızla yapıyor. Ancak kurumların daha büyümesi, daha gelişmesi ve ileriye doğru giderken de, kendini geliştirmesiyle mümkün oluyor. PTT’de bu kurumlarımızdan biri, 177 yıllık bir çınarımız, bu ülkeye İstiklal Harbi de dahil, çok hizmetler etmiş. Çok emekler etmiş, çok başarılı hizmetlere, başarılı çalışmalara vesile olmuş, aracılık etmiş bir kurumumuz. Ancak birçok kurumumuzda olduğu gibi; ‘Artık kaderine terk ediliyor.’ ‘Artık küçülüyor’ denirken, PTT gerçekten bir dünya devi oldu” dedi.

Arslan, şöyle devam etti:

“1995’te Telekom ayrılınca, telefon kısmı da ayrılınca hep şöyle bakıldı. ‘Artık PTT bitti’ ama PTT’nin bitmediğini asırlık çınarın küllerinden tekrar doğduğunu 15 yıl önce başlattığımız AK Parti hükümetleri olarak başlattığımız politikalarla gösterdik. Nitekim PTT 15 yıl önce bankacılıktan bihaberken, sadece birkaç kurumun, 7 kuruluşun 11 işlemini yaparken, PTT Bank konseptine kavuşması, online işlem yapabilir hale gelmesiyle bugün 396 kurumun 552 farklı işlemini, işini yapabilir hale geldi. Bunlar önemli ve aynı PTT bugün ayda 100 milyona yakın işlem yapıyor. Tam 95 milyon ayda işlem yapıyor. Bu yılda 1 milyar 200 milyon işlem anlamına geliyor ki, bu bir rekor, önemli bir rekor. Aynı PTT yaklaşık 4 bin 602 iş yeriyle Türkiye’nin her yerinde hizmet verirken, sadece PTT bankacılık hizmeti yaptığı merkez sayısı bin 792, hiçbir bankanın, hiçbir banka şubesinin olmadığı bin 792 nokta da PTT milletimize bankacılık hizmeti veriyor. Bunlar önemli, bankamatik olmayan 175 noktada yine bankamatik hizmetiyle insanlarımızın bankacılık hizmeti almasını sağlıyor. Sadece bankacılık mı? Posta aynı şekilde, lojistik aynı şekilde, kargo aynı şekilde tabi PTT gibi bir kurumun şemsiyesi altında ve güveniyle milletimize bu hizmeti verirken, her yıl yaptığı hizmet adetini de 3’e katlıyor. 3 misli, yüzde 300 her yıl büyüme sağlıyor. Yaptığımız işlem hacminde aynı büyüme devam ediyor. Yaptığımız yatırımda aynı büyüme devam ediyor. Nitekim Kars’ta da bütün ilçelerimizde aynı hizmeti veriyorken, bugün Kağızman’da yenilenen bir PTT şubesiyle hizmet vermeye başladık. Burada Merkez Müdürlüğümüz bu binanın yenilenmesi Kars’a daha modern bir binada hizmet edilmesi önemliydi. Nitekim bu binayı da yeniledik. Hizmet binamız, yine dağıtım merkezimiz aynı zamanda şube olarak görev veriyor lojmanlarda dahil, çalışma arkadaşlarımıza daha güzel bir binada hizmet vermenin ayrıcalığını hemşehrilerimize yaşatıyoruz. Sadece bu binanın maliyeti 5 milyon, eski parayla 5 trilyonun üzerinde helal hoş olsun hemşehrilerimize, bu da yetmez bundan sonrada yine hizmetlerimizi devam ettireceğiz.”

Arslan, Kars’ta geçen yıl açtıkları bir çağrı merkezi olduğunu belirterek, "Hemşehrilerimize istihdam sağlamıştık. Ancak PTT de burada bir çağrı merkezi açtı. Onun marifetiyle de hemşehrilerimize iş imkanı sağladık. İstihdam sağladık. Oranın da açılışını yapacağız. Oranın da ziyaretini yapacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Ahmet Arslan, daha sonra yanına gelen karne almış bir ilkokul öğrencisini tebrik etti, çiçek verdi. Arslan, ardından PTT Merkez Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası’nın açılışını yaptı. Beraberindekilerle birlikte hizmet binasını gezen Arslan, daha sonra Ordu Caddesi’nde bulunan PTT Başmüdürlüğü Binası’na geçti. Arslan, burada çağrı merkezinin açılışını yaptı, merkezi gezdi. Çağrı merkezini arayan bir vatandaşa kargosunun nerede olduğu konusunda da yardımcı oldu.

1-047.jpg2-042.jpg3-034.jpg4-028.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.