1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bakan Arslan,Kars Belediyesi'nde
Bakan Arslan,Kars Belediyesinde

Bakan Arslan,Kars Belediyesi'nde

Bakan Ahmet Arslan, Kars Belediyesini ziyaret ettiKars Belediyesini ziyaret etti...

A+A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölge valileri toplantısı ve bazı açılışlar için geldiği Kars’ta MHP’li Belediyeyi de ziyaret ederek Başkan Murtaza Karaçanta’dan belediye hizmet ve projeleriyle ilgili bilgi aldı.

Coşkulu bir kalabalık tarafından Belediye hizmet binası girişinde karşılanan Bakan Ahmet Arslan, yoğun ilgi karşısında Başkan Murtaza Karaçanta ile makamında görüşme yaptı.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, burada yaptığı konuşmada, “Bizleri her fırsatta ziyaret etmeniz hem şahsi olarak, hem de Kars halkı olarak bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu nedenle Kars halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Bakanlığınız süreci içerisinde ilimize yapmış olduğunuz katkılar takdire şayan çalışmalardır. Özellikle bugün uygulamaya başladığımız akıllı kent uygulaması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu çalışmada emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. İnsan hayatını kolaylaştırmak adına çok önemli bir hizmet olan bu hizmeti ilimize kazandırılan herkese sizin nezdinizde şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Başkan karaçanta ayrıca, “Bugün ilimizde başlayan bu uygulamayı ilerleyen zamanda inşallah Wifi ve akıllı durak uygulamasıyla devam ettireceğiz. Ayrıca ilimizde sizin talimatlarınız doğrultusunda sayın valimizin başkanlığında belediyemizle DSİ arasında gerçekleştirilen Kars Çayı’nın ıslahı çalışmamız devam ediyor. Bununla ilgili yıllardan beri Kars Çayı’na bağlı olan kanalizasyonlarla ilgili Kars Belediyesi olarak bir proje hazırladık ve Allah nasip ederse önümüzdeki hafta İller Bankası ile yapacağımız görüşmelerle sizlerin de katkısıyla bu işi de çözüp Kars’a güzel bir hizmeti hep birlikte sunacağız. Bu anlamda katkılarınızdan dolayı size bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da, “Elbette ki Kars’a hizmet etmek hepimizin görevidir. Zaten yapmaya çalıştığımız da budur. Belediyenin yetişemediği, yapamadığı yerlerde her zaman destek oluyoruz. Bu belediyenin görevi bize ne deme gibi bir lüksümüz yok. Daha önce Kars milletvekilleri ve teşkilatı olarak yapıyorduk, bugün de aldığımız yeni sorumluluk çerçevesinde yine yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakan Ahmet Arslan daha sonra şunları söyledi:

“Siz söylediniz Akıllı Kent uygulaması Türkiye’de yeni başlayan bir uygulama, ülkemizde birkaç yerde var. Kars’ta inşallah bunların öncülerinden birisi olacak. Gerek Türk Telekom Genel Müdürlüğümüz, gerek Türksat Genel Müdürlüğümüz, gerek bir Karslı olarak projeyi yürüten Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç beyin gayretleriyle inşallah ülkemizde çok başarılı bir uygulama yapacağız ve iyi de bir örnek olacak. İnşallah güzel bir uygulama olacak ve Karslılar bunu kullandıkça faydasını gördükçe memnuniyetlerini ifade edeceklerdir. Bu anlamda Kars’tan başlayan bu uygulamanın ülkenin her yerine yayılacağını düşünüyorum. Bunun dışında Kars Çayı çok önemsediğimiz bir alan. Bu alan için DSİ’nin desteği malumdur ama bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Musa Eroğlu’na ayrıca teşekkür ediyoruz çünkü kendisine Kars için ne zaman bir şey götürsek anında talimatları verip gereğini yaptırıyor. Kanalizasyonla ilgili sizin imkanlarınızın yetip yetmeyeceği noktasında inşallah biz de ilave bir kaynak bulup özellikle sanayinin kanalizasyonunun Kars Çayı’na akışını önlemek gerekiyor. Tüm bu işlerin gereğini yapacağız. Geçmişte şehrin yollarıyla ilgili Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın destekleriyle Kars’ın çehresinde ciddi çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmalar aralıksız devam edecek ve biz her zaman ilimiz için, insanımız için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu noktada hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.