1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bacıoğlu Köyü Suya Kavuşuyor
Bacıoğlu Köyü Suya Kavuşuyor

Bacıoğlu Köyü Suya Kavuşuyor

Kars'ın Arpaçay İlçesi Ermenistan sınırında ve en uzak köyü olan Bacıoğlu Köyünün uzun yıllardır çektiği susuzluk sıkıntısı çözüme kavuşuyor.

A+A-

Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında projesi geçtiğimiz kış yapılarak ihale edilen ve yaz başında yapımına başlanan su işinde isale hattı, şebeke hattı, kaptaj, depo, tahliye hattı, drenaj ve dere geçidi çalışmalarının büyük bir bölümü bitirilirken projenin tamamının Temmuz ayında bitirilmesi planlanıyor. Kanlı Yayla mevkiinden getirilecek suyla köyün tamamı kesintisiz suya kavuşacak.

Yürütülen kazı ve çalışmaları yerinde denetleyen Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem; ilçemize bağlı köylerde bir çok noktada çalışma başlattıklarını ve Bacıoğlu'nun su sıkıntısının bitirilmesiyle de Arpaçay'da su sıkıntısı yaşayan Melik ve Taşlıağıl köylerinin kaldığını belirterek, "Bu yıl birçok noktada ve yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Kaynak bulamama sorunundan dolayı Bacıoğlu, Melik ve Taşlıağıl köylerinde su sıkıntısı yaşıyorduk. Bu yıl Bacıoğlu'nun kaynak sıkıntısını çözdük ve çok yakında suyu musluklardan akıtacağız. Diğer 2 köyün de kaynak problemini çözdüğümüz an hemen projelendireceğiz. Şimdiden Bacıoğlu köyüne hayırlı olsun." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.