1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Baca temizliğine dikkat
Baca temizliğine dikkat

Baca temizliğine dikkat

Kars Belediyesi İtfaiye İşleri Müdürü Cemil Acay kış mevsiminde yaşanan 50 yangından 40 tanesinin baca ve çatı yangını olduğunu söyledi. Acay vatandaşları uyararak baca temizliğinin ihmale gelmeyeceğini belirtti.

A+A-

İtfaiye Haftası dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Kars İtfaiye İşleri Müdürü Acay, kışın yaşanan yangınlarda vatandaşların ihmalkârlığının söz konusu olduğuna dikkat çekti. Acay, “Vatandaşımız kış aylarında yanan sobalarını yaz mevsimiyle birlikte kapatıyor. Bacaların içinde kurum denilen madde yaz aylarında kimyasal bir madde haline geliyor. Kış ayının gelmesiyle yakılan sobalarla bu madde yangına sebebiyet veriyor.” dedi.

Vatandaşın bu konuda hassas davranması gerektiğini aktaran Acay, kış mevsimi başlamadan bacaların temizletilmesi gerektiğini hatırlattı. Kars Belediyesi olarak vatandaşların baca temizliklerine yardımcı olacak ekiplerinin hazır olduğunu ifade eden Acay ödenecek ücretlerinde cüzi miktarlar olduğunu ifade ederek; “Bir katın baca temizliği 20 TL'dir. Bu işlem içim belediyemiz Mali Hizmetler Müdürlüğünden makbuz kesiliyor ve bu makbuz itfaiyeye getiriliyor. Buradan ise ekiplerimiz gerekeni yapıyorlar.” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.