1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Azerbaycan’ın 97. Kuruluş Yıldönümü
Azerbaycan’ın 97. Kuruluş Yıldönümü

Azerbaycan’ın 97. Kuruluş Yıldönümü

Kars’ta, Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıl dönümü, düzenlenen ‘Cumhuriyet Günü’ etkinliğiyle coşkuyla kutlandı.

A+A-

Programda, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) 2. Başkanı, Önder Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve Anadolu Ajansı Kars Muhabiri Ercüment Daşdelen’e Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı tarafından Azerbaycan-Türkiye kardeşliğine verdiği önemden dolayı Azerbaycan rozeti takdim edildi.

Kafkas Üniversitesi Konuk Evi’nde Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen kuruluş yıldönümü etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Azerbaycan ve Türkiye Bayraklarıyla hazırlanmış Cumhuriyet Günü pastasını Başkonsolos Ayhan Süleymanlı ve Kars Valisi Günay Özdemir birlikte kesti.

Burada konuşma yapan, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, 28 Mayıs’ta Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. Yıldönümü olduğunu söyledi.

Bu tarihi günün Azerbaycan halkının hayatında büyük anlam taşıdığını belirten Süleymanlı, ‘’Şarkta ilk demokratik devlet kuruluşunu yaratmış Azarbaycan Halk Cumhuriyeti, istikrarını devam ettirerek halkımızın bağımsızlık azmini yaratmıştır. Bu bayram her yıl ülkemizde büyük coşkuyla kutlanıyor’’ dedi.

Vali Günay Özdemir de, Azerbaycan ile Kars’ın, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkinin ötesinde Kars ile Azerbaycan arasında çok duygusal tarihten gelen bir bağ olduğunu dile getirdi.

Bu tarihten gelen bağın yüzyıllardır devam ettiğini ifade eden Özdemir, şöyle konuştu: ‘’Ben inanıyorum ki bu bağ yüzyıllarda, gelecek yüzyıllarda da devam edecek. Çünkü Azerbaycan ile Türkiye hiç bir zaman çıkar ilişkisine dayanmayan, tamamen duygusal anlamda yakınlık duymuş, tek millet iki devlet anlayışıyla kurulan fakat uluslar arası arenada her zaman tek millet gibi hareket eden iki devlettir. Onun için Azerbaycan ile tarihte hiçbir zaman çıkar ilişkisi gözetmemiş, Azerbaycan’ın ihtiyacı olduğu zaman Türkiye, Türkiye’nin de ihtiyacı olduğu zaman Azerbaycan, her zaman birbirlerinin yanında olmuşlardır.’’

Konuşmaların ardından Azerbaycanlı sanatçıların seslendirdiği türkülere davetlilerde eşlik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.