1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Azerbaycan Milli Günü Kutlandı
Azerbaycan Milli Günü Kutlandı

Azerbaycan Milli Günü Kutlandı

Azerbaycan Milli Günü Kars’ta yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Türk tarihinin büyük oğlu, büyük şahsiyet merhum Haydar Aliyev'in büstüne çiçekler konulup saygı duruşunda bulunuldu.

 

Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Haydar Aliyev Parkı'nda yapılan törenlere; Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov eşi Sevinç Süleymanova, Yeni Azerbaycan Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Öğrenciler ile Karslı ve Azerbaycanlı vatandaşlar katıldı. Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven de kutlama çelengi gönderdi.

 

Azerbaycan’ın milli gününde büyük önder Haydar Aliyev’i rahmet ve minnetle anarak sözlerine başlayan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Azerbaycan tarihinin parlak ve şerefli sayfasını teşkil eden, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yıldönümü münasebeti ile bu gün burada toplanmış bulunuyoruz. Azerbaycan Milli Günü halkımızın en aziz milli bayramlarından biridir, bu vesile ile muhterem Kars halkının ve bütün Azerbaycanlıların milli gününü yürekten tebrik ederim, dedi.

 

Haydar Aliyev Parkı'nda yapılan törenin ardından heyet daha sonra Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu’na geçti.

 

Başkonsolosluk toplantı salonunda Azerbaycan’ın Milli Günü münasebetiyle kutlama programı gerçekleştirildi.

 

milli-gun.jpg

 

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov (sağda), Yeni Azerbaycan Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. Hacali Necefoğlu ile...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.