1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ayılarla selfie
Ayılarla selfie

Ayılarla selfie

Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki belediye çöplüğünde açlıklarını gidermek için konaklayan onlarca dev ayının yanına 3 metre kadar yaklaşan gençlerin ayılarla selfie çekmesi yürekleri ağızlara getirdi.

A+A-

Sarıkamış Ormanları ve Milli Park arasında bulunan çöplük alan bölgedeki yaban hayatının en uğrak mekanı haline geldi. Onlarca ayı, yaban domuzu, kurt ve tilkinin aynı anda beslendiği çöplük alan şimdilerde meraklı vatandaşlarla dolup taşıyor. 7’den 70’e ailece araçlarıyla alana gelen vatandaşlar kimseye zararı olmayan, kendi aralarında bile uyum içinde yiyecek arayan yaban hayatını rahatsız etmeye başladı. Bir süre önce Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ın da girişimleriyle alana yaptırılan demir kapı da kırılınca vatandaşlar bu bölgeyi adeta ayı gözlem merkezi haline getirdiler ve her gece sabaha kadar onlarca vatandaş yaban hayatını gözlemlemeyi sürdürüyor.

Yaban hayatını rahatsız eden davranışlarda da bulunan, zaman zaman ayı ve kurtlara taş atarak onları ürküten gençler bununla yetinmeyip bir de selfie çektiler. Yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki ayılara 3 metre kadar yaklaşan gençlerin rahat tavırlarla selfie çekmesi yürekleri ağızlara getirdi. Yıllardır ayılar ve diğer yaban hayatıyla ilgili araştırmalar yapan, ayılara çip takan KuzeyDoğa Derneği Başkanı Çağan Şekercioğlu ve Bilim Koordinatörü Emrah Çoban bile ayılara bu kadar yaklaşmayıp araçtan inmezken gençlerin bu davranışı herkesi tedirgin etti. Şekercioğlu araçtan seslenerek gençleri uzaklaşmaları, ayı ve kurtlara taş atmamaları konusunda uyardı. Uyarıları dikkate almayan gençler ayılarla selfie çektirdikten sonra alandan ayrıldılar.

Şekercioğlu, çöplük alana insan girişlerinin önlenmesi için yeniden demir kapı yapılması gerektiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.