1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aydınlı Öğrenciler Kars'ta
Aydınlı Öğrenciler Karsta

Aydınlı Öğrenciler Kars'ta

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Rehberliği ve Seyahat İşletmeciliği öğrencileri Kars’ta…

A+A-

Üç otobüsle Kars’a gelen 105 kişilik öğrenci kafilesi üç turizm rehberi ve üç öğretmen eşliğinde Kars’ın tarihi ve turistik yerlerini geziyor.

 

Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Rehberliği ve Seyahat İşletmeciliği bölümü öğrencileri Doğu ve Güneydoğu’yu kapsayan gezi programı kapsamında Kars’a geldiler.

 

Kars’ta 12 Havariler Kilisesi, Kars Kalesi, Tarihi Hamamlar, Taş Köprü ve Kars’taki tarihi binalar gezerek bilgi aldılar.

 

Kars Arkeoloji Müzesi ve Anı Harabeleri’ni gezen grup akşam Sarıkamış’ta konakladı.

 

Sarıkamış’ta Katerina Köşkü, Bayraktepe Kayak Merkezi ve diğer tarihi eserleri gezen öğrenciler Kars’tan ayrılarak Iğdır üzerinden Ağrı, Doğubayazıt, ve Van’a geçtiler.

 

Kars hakkında görüşlerini belirten öğrenciler, “Bizler turizm ve rehberlik öğrencileri olarak tarihi mekânları yerinde gezerek incelemeği buralardan aldığımız bilgilerle not alıyoruz. Çünkü mesleğimiz gereği bu bilgiler lazım olacak. Kars halkı çok sıcakkanlı ve misafirperverdir. Kars’ın kültürünü gelenek ve göreneklerini inceledik. Kars’a hayran kaldık. İlerideki yıllarda rehber olarak buralara kafileler getireceğiz. Kars halkına ve yetkililere bu tarihi eserleri korudukları için teşekkür ederiz” dediler.

 

Öğrenciler, Van’da Akdamar Kilisesi’ni gezdikten sonra Urfa ve Adıyaman Nemrut Dağlarını da dolaşarak Aydın’a geri dönecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.