1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Avukatlar saldırıyı kınadı
Avukatlar saldırıyı kınadı

Avukatlar saldırıyı kınadı

Kars-Ardahan Bölge Barosu avukatları, Baro Başkanı İbrahim Baştimar öncülüğünde meslektaşları, İnsan Hakları Savunucusu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

A+A-

Adliye Sarayı önünde yapılan basın açıklamasına Kars-Ardahan Bölge Barosu avukatları katıldı.

Kars-Ardahan Bölge Barosu avukatları adına basın açıklaması yapan Baro Başkanı İbrahim Baştimar, Tahir Elçi’nin “Kader bizleri yani Kürtler ve Türkleri birlikte yaşamaya mahkum etmiştir. Bu yüzden birlikte kardeşçe yaşamanın fırsatını yakalamalıyız” sözünü hatırlattı. Diyarbakır’da düzenlenen basın açıklaması sırasında vurularak öldürülen Tahir Elçi’nin, çatışma esnasında şehit edilen 2 polis memurunun ve bir basın mensubunun yaralandığı olaya ilişkin büyük bir üzüntü duyduklarını ifade eden Baştimar, “Tahir Elçi bir insan hakları savunucusu, düşünce özgürlüğünden taviz vermeyen bir hukuk adamı, umudunu kaybetmeyen bir barış elçisiydi.” diye konuştu.

Tahir Elçi’nin yakalama çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki savunmasında ‘Kader bizleri yani Kürtler ve Türkleri birlikte yaşamaya mahkum etmiştir. Bu yüzden birlikte kardeşçe yaşamanın fırsatını yakalamalıyız’ sözünü hatırlatan Baştimar, “Sayın Tahir Elçi, inandığını söyleyen, söylediklerine inanan biriydi. Öldürüldüğü gün bile insanlığın ortak tarihi ve kültürel mirası olan dört ayaklı minarenin yanında yaptıı konuşmada; ‘Biz bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun’ diyerek barışa olan özlemini dile getirmişti.” şeklinde konuştu.

Kars-Ardahan Bölge Barosu Başkanı İbrahim Baştimar, düzenlenen basın açıklamasında bu saldırıyı nefretle kınadıklarını yineleyerek, “Bizler Kars-Ardahan Bölge Barosu Avukatları olarak ülkemizin içinde bulunduğu bu şiddet ortamından, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırıldığı, insan haklarına yaslanan, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir demokrasi anlayışıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Bu vesile ile yapılan saldırıyı nefretle kınıyor, kim olursa olsun, ne olursa olsun bu olayın aydınlanmasını, sorumlularının bulunmasını bekliyor, Sayın Tahir Eliçi’ye ve olay öncesi saldırıda şehit olan polis memurlarına Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.