1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Avukatlar Günü Mesajı
Avukatlar Günü Mesajı

Avukatlar Günü Mesajı

Kars Valisi Ahmet Kara Avukatlar Günü'nü Kutladı

A+A-

            Kars Valisi Ahmet Kara, Avukatlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Hukuk sisteminin ayrılmaz bir unsuru olan avukatlık, tarih boyunca, adaletin tecelli etmesinde yerine getirdiği işlevle her zaman önemli olagelmiştir.” dedi.

 

            Vali Kara, “Ülkemizin gelişme ve kalkınması, muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi, daha fazla demokrasi ve daha fazla adaletle olacaktır. Ülkemizin gelişmiş bir demokrasiye ulaşmasının yolu da, toplumumuzda hukuka ve adalete duyulan güvenin en üst düzeyde olmasından geçmektedir. Bunu sağlayacak en önemli mesleklerden birisi de elbette avukatlıktır. Bu nedenle; adaletin ortaya çıkarılmasında önemli rol alan avukatlarımızın en iyi şekilde yetişmeleri ve mesleklerini icra ederken gerek barolarca gerekse diğer ilgili kuruluşlarca en uygun ortamın sağlanması gerekmektedir.” diye konuştu. 

 

            Kara daha sonra şunları söyledi:

 

            “Hukuk sistemini oluşturan iddia, savunma ve yargı üçgeninde savunma, temel hakların öncelikli olanlarındandır. Savunmanın olmadığı bir adaletin, tam olarak tecelli etmeyeceği de aşikardır. Savunma hakkının kullanılmasında avukatlarımıza önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Avukatlar, üstlendikleri görevle vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak yargı bağımsızlığının güvencesi olmaktadırlar. Avukatlar Günü vesilesiyle; hakkın ortaya çıkarılması adına görevlerini ifa ederken çok önemli bir hizmeti yerine getiren tüm avukatlarımızın “Avukatlar Günü”nü kutluyor, esenlikler ve başarılar diliyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler