1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Av köşkü turizme kazandırılıyor
Av köşkü turizme kazandırılıyor

Av köşkü turizme kazandırılıyor

Sarıkamış ilçesinde bulunan Çar 2. Nikola'nın av köşkü turizme kazandırılacak.

A+A-

Belediye Başkanı Göksal Toksoy, yaptığı açıklamada, bölgede bulunan doğal ve tarihi zenginlikleri değerlendirerek turizm potansiyelini artırmanın çabası içinde olduklarını belirtti.

Sarıkamış'ın kış turizmi açısından 5 ay yoğun bir sezon geçirdiğini, bunun yeterli olmadığını vurgulayan Toksoy, asıl amaçlarının yerli ve yabancı turistleri 12 boyunca bölgeye çekebilmek olduğunu söyledi.

Tarihi av köşkünün restore edilmesi ve turizme kazandırılmasıyla bölgenin Rus turistlerin uğrak yeri olacağını ifade eden Toksoy, Kültür ve Turizm Bakanlığınca köşkün restorasyon edilmesiyle mimariye uygun 100 yataklı otel yapılarak turizme kazandırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Bölge insanın ekonomisine yaşam standardına katkı sunmayı hedeflediklerini belirten Toksoy, şöyle devam etti:

"Bu bağlamda Kültür ve Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve belediye olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda tarihi köşk ile yanındaki ahşap binanın zaman kaybetmeden restorasyon çalışmasının yapılmasını için harekete geçtik. Ayrıca bu bölgeye 100 yataklı otel yapılmasıyla büyük köşk ve diğer ahşap binada 24 oda bulunduğuna göre yeni yapılacak 100 yataklı otelle 124 odalı otel ve sosyal tesislerin bulunduğu tarih ve doğanın bütünleştiği muazzam bir yer olacak. Sarıkamış'taki Çar 2. Nikola'nın tarihi av köşkünün restore edilmesi ve turizme kazandırılmasıyla Kars bölgesi 12 boyunca Rus turistlerin uğrak yeri olacak.

Toksoy, 1877-1878 yıllarında Osmanlı-Rus Savaşı'ndan sonra 40 yıl Rusların işgali altında kalan Sarıkamış'ta dönemin Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan 116 yıllık av köşkünün Katarina Köşkü olarak bilindiğini belirterek, eserin çivi kullanılmadan Baltık mimarisi tarzında yapıldığına dikkati çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.