1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Atatürk İlkokulu’nda Nevruz Coşkusu
Atatürk İlkokulu’nda Nevruz Coşkusu

Atatürk İlkokulu’nda Nevruz Coşkusu

Bahar Bayramı Nevruz kutlamalarının yapıldığı Atatürk İlköğretim Okulu’nda büyük bir coşku yaşandı. Coşkunun yanında nefeslerinde tutulduğu kutlamalarda çuval ve halat çekme yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Atatürk İlkokulu’nda nevruz coşkusu okul bahçesinde düzenlenen programla çeşitli etkinlikler yapılarak kutlandı. Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler ile velilerin katıldığı Nevruz programında birbirinden ilginç görüntüler oluştu.

Nevruz’un kültürümüzdeki önemi konulu konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Nevruz Bayramı’na özel şiirler okundu. Katılımın oldukça yoğun olduğu programda her yaş gurubunda insanın gönüllerince eğlendikleri dikkatlerden kaçmadı.

Atatürk İlkokulu’nda bu yıl dördüncüsü düzenlenen Nevruz için Okul Müdürü Alpaslan Çeçen şunları söyledi: “Bizim bu yıl ilkini düzenlediğimiz bu güzel programda çeşitli aksaklıklar olabilir. Bu nedenle de şimdiden herkesten özür diliyoruz. Bizim kültürümüzde önemli yere sahip olan bu günü kutlamak ve çocuklara bu bilinci aşılamak adına organizasyonun büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, gelecek yıllarda daha güzel programlarda birlikte olmayı temenni ediyoruz.”

Coşkunun yanında nefeslerinde tutulduğu kutlamalarda halk dansları, Kafkas gösterisi, şiirler ve şarkılarda yer aldı. Etkinliklerde ayrıca; çuval, halat çekme, mendil kapmaca ve sandalyeye oturma yarışları izleyenleri kahkahaya boğdu.

Etkinliklerin bayram tadında geçtiği dakikalar için öğrenciler de çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Öğretmenlerinin kendileri için hazırladıkları program için teşekkür eden öğrenciler, gelecek yıllarda da bu etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirttiler.

Etkinlikler daha sonra öğrenci ve velilerin davul-zurnalı halayı ve Nevruz ateşinden atlamalarla son buldu.

Şenlikler kapsamında 3000 yumurta boyanarak ikram edildi. 3000 adet 7 çeşitten oluşan kuru yemiş, 3000 adet ayran ve 5 kazan etli nohutlu bulgur pilavı konuklara servis yapıldı. 1500 adet Türk bayrağı katılımcılara hediye edildi. Ayrıca, canlı müzik ve keman dinletisinin yanında geleneksel kan bağışı kampanyası da gerçekleştirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.