1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Asansörlerde Belediye TSE İşbirliği
Asansörlerde Belediye TSE İşbirliği

Asansörlerde Belediye TSE İşbirliği

Kars Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında “Asansör Periyodik Kontrol Hizmeti” protokolü imzalandı. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın makamında gerçekleşen imza törenine TSE Iğdır İl Müdürü Arif Vural katıldı.

A+A-

Yapılan sözleşmenin ardından Kars sınırlarında bulunan asansörlerin yıllık kontrolleri belediye denetiminde TSE tarafından gerçekleşecek. Buna göre; Belediye sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık periyodik kontrollerini Türk standartları Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirecek. 18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği” ve 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete’de “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”  hükümlerine göre bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacı ile asansörlerin yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumlu olarak belirlendi. 2015 yılı içerisinde gerçekleştirmek üzere akredite A tipi Muayene Kuruluşu olan Türk Standartları Enstitüsü Iğdır il Temsilciliği ile bir protokol imzaladı. Yapılan protokolde asansör yıllık kontrol bedeli kadar 144 TL+KDV. olarak belirlendi.

Yıllık kontrol faaliyeti  01/03/2015 tarihinden itibaren başlayacak. Asansörün/Asansörlerin kontrolü sonucunda hazırlanan raporun, Türk Standartları Enstitüsü Iğdır il temsilciliğinden alınmasının zorunlu olduğu açıklandı. Anılan Yönetmelik, bu raporda asansöre ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar varsa giderilmesini zorunlu kılmakta ve giderilene dek asansörün işletilmesine izin vermemekte.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.