1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Artık her kurumun ilk yardım ekibi var
Artık her kurumun ilk yardım ekibi var

Artık her kurumun ilk yardım ekibi var

Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından kurum personellerine yönelik ilk yardım eğitimleri verildi.

A+A-

Halk Eğitim Merkezi’nde Kars’ta birçok kurumda görev yapan kurum personelinin katılımlarıyla gerçekleşen eğitim programlarında deprem, yangın ve doğal afetlerde uygulanması gereken aşamalar eğitimlerle aktarıldı.

Kamu Binalarını Koruma Yönetmeliğince; her kurumun kendi bünyesi içerisinde koruma, kurtarma ve ilk yardım ekiplerini kurmasının zorunlu olduğunu hatırlatan AFAD İl Müdürü Oktay Aygan, “Kurumlarımız tarafından bu standartlara ulaşılmış fakat olay esnasında hangi personelimiz hangi malzemeyi kullanacağına ilişkin bilgi sahibi değillerdi. Kurum personelleri uygulama tekniklerine yönelik bir kurs görmedikleri için fiziki uygulama noktasında acil eylem kapsamındaki görevlerini yerine getiremeyecekleri gerçeği göz önünde bulundurularak ilgili bir kurs düzenleyerek çok sayıda kurumumuzdan, personellerimize kurs ve ardından katılım belgeleri verildi. Bu kurslar birçok kurum personelinin yoğun katılımlarıyla gerçekleşti.” dedi.

Her kurumda ilk yardım malzemelerinin, yangın tüplerinin ve benzeri ekipmanın olduğunu fakat bu malzemelerin doğru kullanımının ve kimler tarafından kullanılacağının göz ardı edildiğine dikkat çeken Aygan, “Bu eğitimlerle birlikte inanıyoruz ki birçok kurumda olay anında ilk müdahalenin kimler tarafından ne şekillerde yapılacağı belirlendi ve olası bir kargaşaya fırsat vermeden herkes kendi sorumluluk bilincinde hareket edecektir. Çünkü olası bir yangın ve benzeri olayda ilk müdahale çok önemlidir. Biz de kurumlarımızın fiziki donanım kapasitelerini uygun seviyelere getirme ve bilgi becerilerini artırma noktasında bu eğitimleri düzenledik.” şeklinde konuştu.

Kurslara katılan kurum personelleri; uygun yangın söndürme teknikleri, yangın söndürme tüpünün zamanı ve bakımı, hangi aralıklarla bakım yapılması gerektiği, binalarda bulunması gereken zorunlu yangın söndürme ve ilk yardım malzemelerinin neler olması gerektiği, bu malzemelerin dolum ve kullanım süreleri, malzemelerin periyodik bakımlarının nasıl yapılacağı ve malzemelerin kullanımları konularında eğitime tabi tutuldu.

Öte yandan okullarda da deprem haftasıyla birlikte bütün yıl boyunca devam edecek eğitim programlarının hazırlandığını kaydeden AFAD İl Müdürü Oktay Aygan, Şubat ayı sonu itibariyle okulların tek tek dolaşılarak bilgilendirme faaliyetlerinin devam edileceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.