1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arslan’ın BTK Demiryolu Açıklaması
Arslan’ın BTK Demiryolu Açıklaması

Arslan’ın BTK Demiryolu Açıklaması

Ak Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın BTK Demiryolu Hattı Açıklaması

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ’ında katıldığı toplantıda konuşan Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattının yıl sonuna kadar bitirilmesi için yoğun çaba sarf edildiğini belirtti.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars projesi ile birlikte anlamlı hale gelen Lojistik Merkezi Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisinde yapılacak olan Lojistik Merkezi jeolojik etütlerinin yapıldığını söyledi.

“BTK DEMİRYOLU PROJESİ’NİN BİTİRLMESİ İÇİN HERKES ELİNDEN GELEN GAYRETİ ORTAYA KOYUYOR”

Milletvekili Ahmet Arslan, “Bakü-Tiflis-Kars Projesi bizim için çok çok önemli ülkemizin projesi, sadece Karsımızın projesi değil. Bir takım olaylardan dolayı gecikmesi oldu. Ama bu yıl sonuna kadar bitirilmesi konusunda Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan Ulaştırma Bakanları çok yakın tarihte bununla ilgili bir araya geldiler ve bu ayın 12’sinde tekrar bir araya geliyorlar Gürcistan’da, bu projenin Gürcistan tarafıyla birlikte bu sene sonuna kadar bitirilmesi için herkes elinden gelen gayreti ortaya koyuyor. İnşallah inşaat sezonu ile birlikte ne kadar hızlandığını hep beraber göreceğiz” dedi.

“LOJİSTİK MERKEZİN UYGULAMA PROJELERİ HAZIRLANIYOR”

Kars’ta yapılacak Lojistik Merkezin uygulama projelerinin hazırlandığını ifade eden Milletvekili Ahmet Arslan, “Kars için çok önemli bir proje daha var. Bakü-Tiflis-Kars projesi ile birlikte anlamlı hale gelen Lojistik Merkezi yani Organize Sanayi Bölgesi’nin yanında İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nin içerisinde yapılacak olan Lojistik Merkez ki, oranın jeolojik etütleri yapıldı. Bugün bir harita mühendisi arkadaşımız vardı. O da işin içerisinde bulunmuştu söyledi. Bütün bu çalışmalardan sonra oranın şuan uygulama projeleri hazırlanıyor. Yine sayın vekilimle birlikte bakanlığa gittik. Biz takipçisiyiz, onlarda ekibi sıkıştırdılar biran önce uygulama projesini bitirin ki hemen ihalesi yapılsın. O yüzden hedefimiz b u sen içerisinde hem uygulama projesinin bitirilmesi, hem yapımına başlanması ki Bakü-Tiflis-Kars ile birlikte ilimize hizmet etsin. Sayın bakanımız burada onun yanında bir ifadeyi daha kullanayım. Erzurum’un içerisinde depo alanının şehir dışarısına çıkarılarak Lojistik Merkezi haline getirilmesi çalışması zaten vardı sayın bakanım. Şimdi Karslı onu oradan görünce diyor ki, Tamam Kars’taki Lojistik Merkezi Erzurum’a gitti.’ Hayır! Erzurum’da da Lojistik Merkezi lazım bize, Kars’ta da lazım bize, başka lojistik merkezleri de lazım ki bölge komple, top yekün kalkınsın. Bölge top yekün kalkınmaz ise biz Kars olarak istediğimiz verimi elde edemeyiz. Onunla birlikte Harakani Havalimanımızda geçmişte söz konusu oldu. Pistinin artık birkaç yıl içerisinde tamir edilme ihtiyacı, dolayısıyla havaalanı kapanmadan yeni bir pist ihtiyacı vardı. Onunda sağ olsun ihalesini yaptılar. Pist, Kars yolu, bağlantı yolları, yaklaşık 50 milyonluk, 50 trilyonluk bir projedir. Onunda ihalesi süreci bitmek üzere tekliflere alındı. İnşallah oda başlıyor. Onunla birlikte birçok bölümmüş yolumuz var. Onları da hepsini tek tek takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kars’ta 750 baş kesim yapılabilecek ve bin büyükbaş hayvan besleyecek kesimhanenin etütlerinin de yapıldığının müjdesini veren AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, şunları kaydetti:

“Kesimhaneyi Karslılar çok merak ediyorlar. Haklı olarak, Et Balık Kars’ta olmadığı için, kesimhane bizim için çok çok önemliydi. Onunda takibini yapıyoruz. Yarı açık Cezaevi içerisinde 750 baş kesim yapılabilecek günde ve bin büyükbaş hayvanı besleye bilecek kapasitede onunda etütleri yapıldı. Üniversite şuan uygulama projesini bakanlıkla birlikte bitirmek üzere parası hazır. En geç Mart ayı sonunda veya Nisan ayı başında onunda ihalesi yapılmış olacak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.