1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arslan Süreci Değerlendirdi
Arslan Süreci Değerlendirdi

Arslan Süreci Değerlendirdi

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan Bayram nedeniyle İncelemelerde bulunmak üzere gittiği seçim bölgesinde ve kendi köyünde 10 Ağustos Pazar günü yapılacak 12 inci Cumhurbaşkanlığı seçiminin ne kadar önemli olduğunu ifade etti.

A+A-

Arslan, Türkiye’de halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olması nedeniyle önemli olduğunu açıkladı.

Arslan açıklamasında “Bugüne kadar 11 Cumhurbaşkanı seçildi 1’inci Cumhurbaşkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 11’inci Cumhurbaşkanımız ise Sayın Abdullah Gül’dür. 12’inci Cumhurbaşkanı ise ilk defa doğrudan halk tarafından ve halkın teveccühü ile seçilecek olması sebebiyle ebetteki Anayasal yetkilerini en üst seviyede kullanma yetkisine haiz olmasından dolayı çok güçlü olacaktır. Anayasanın Cumhurbaşkanlarına verdiği birçok yetkiler var ancak halk tarafından seçilmemiş olması nedeniyle belki Cumhurbaşkanları bu yetkiyi kullanmakta imtina ediyorlardı. Ancak özellikle Cumhurbaşkanı adayımız olan Sayın Başbakanımız çok net bir şekilde ifade ediyor; ‘Cumhurbaşkanı seçildiğimde anayasal yetkilerimi sonuna kadar kullanarak,  Cumhurun başı sıfatına uygun olarak bir Cumhurbaşkanlığı yapacağını’ net bir şekilde ortaya koymaktadır. Anayasal yetkileri kullanarak, ülkenin ve halkın refah seviyesinin daha yukarılara taşınması ve her türlü sorumluluğu almak diğer bir değişle  Devlet Başkanlığı veya yarı Devlet Başkanlığı ile örtüşmektedir. Ülkemizde 12 yıldır sürdürülen güven ve istikrarın sürdürülmesi, yatırımların devam ettirilmesi sonucunda bölgesel ve il düzeyindeki kalkınmışlık farklılıklarının ortadan kaldırılarak, ülke düzeyinde bütüncül bir kalkınma yaklaşımının sürdürülmesi bakımından Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Erdoğan’ın bu yaklaşımı ve seçilmesi büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Arslan ayrıca, “Bu bağlamda, ülkenin en küçük sorunundan, en büyüğüne kadar ayırt etmeksizin,  12 yıldır başarıyla sürdürülen güven ve istikrarın sürdürülebilirliğini takip edeceğini, Sayın Başbakan  çok net bir şekilde ifade ediyor. İnşallah Sayın Başbakan halkın oyuyla seçilen ve Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye çok daha farklı hizmetler çok daha farklı vizyon çizecektir. İnsanlar Sayın Başbakan yapmayacağı şeyleri söylemiyor ama bir şeyi de söylüyor ise  onun gereğini yapıyor. Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan “12 Cumhurbaşkanımız olarak adeta bir devlet başkanı gibi Türkiye Cumhuriyetini 2023 yılına kadar gerekli her şeyi yapmak için elinden geleni yapacaktır” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.