1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arslan Meclis Başkanına Teşekkür Etti
Arslan Meclis Başkanına Teşekkür Etti

Arslan Meclis Başkanına Teşekkür Etti

Arslan, Çek Cumhuriyeti Temsilciler Meclis Başkanına Teşekkür Etti

A+A-

Türkiye – Çek Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in davetlisi olarak üç günlük ziyaret için Türkiye’ye gelen ve eşlik ettiği Çek Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı Jan Hamaçek’e teşekkür etti.

Arslan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında stratejik dostluğa uygun olarak geçmişten beri iyi olan ilişkilere dikkat çekerek bu ziyarete katkılarından dolayı Türk dostu Hamaçek’i kutladı.

Arslan üç günlük program çerçevesinde, Meclis Başkanı Cemil Çiçek adına Hamaçek’i havaalanında karşıladı ve uğurladı. Aynı zamanda Hamaçek onuruna Meclis’te yemekli program düzenleyerek Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Kafka’nın resepsiyonunda; Ülkemiz ile Çek Cumhuriyetinin ikili ilişkilerinin yanı sıra, AB ve Bölgemizdeki gelişmelerle ilgili yararlı görüşmelerde bulunduklarını belirtti.

Ziyaret ve resepsiyon ile ilgili olarak açıklamada bulunan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan: “Gerek kendisi ile yaptığımız başbaşa görüşmelerde, gerekse eşlik ettiğim Meclis Başkanımız Sayın Çiçek ile olan toplantı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kabullerinde bir kere daha anlaşıldı ki; Türkiye ile Çek Cumhuriyeti’nin iyi ilişkileri geçmişe dayanmaktadır. Geçen yıl Dostluk ilişkilerimizin 90. Yılını kutladık. Çek Cumhuriyeti ile NATO’da ittifak halinde Dünya barışı için ortak çaba göstermekteyiz. Çek Cumhuriyeti, Türkiye’nin AB üyelik sürecine tam desteğini sürdürmektedir. Medeniyetler arası çatışmayı ortadan kaldıran ve Medeniyetler buluşmasını destekleyen çalışmaları birlikte yürütmekteyiz. Görüşmelerde ikili ve Uluslararası konulardaki işbirliğinin önemi ve bundan sonra da devam edeceği vurgulandı.

Terörün Dünya’nın her yerinde Terör olduğu, bunu hiçbir şekilde toplumlara ve dinlere mal etmemek gerektiği net bir şekilde ifade edilmiş, teröre karşı sesimizi yükseltmemiz gerektiği ve tepki koymanın önemli olduğu belirtilmiştir.

Parlamentoların görevinin; ülkelerin bugününü ve geleceğini kurmak olduğu, tarihi tarihçilere bırakmak gerektiğinin altı çizilmiştir.

İki ülke arasındaki 4 milyar dolar olan ticaret hacminin hızla yükseltilebileceği belirtilmiştir.

İki ülke arasındaki karşılıklı ziyaretlerin dostluğun pekişmesine olan katkısının altı çizilmiştir.

Başkan Hamaçek; Bölgesel ve evrensel olaylarda Türkiye’nin rolünün büyük olduğunu, Türkiye’nin bölgede üstlendiği görevin zor ve maliyetinin yüksek olması nedeniyle teşekkür ettiğini belirtmiştir.

Büyüyen ve gelişen yeni Türkiye’nin; içeride güçlü olmasının yanı sıra Dünyada da güçlü olması çok önemlidir. Bunun için ülkelerle olan ikili ilişkilerimizi önemsiyoruz. Güçlü ilişkilerin, güçlü liderlerle olduğunu bir kere daha görmüş olmanın mutluluğu ile Dostluk Grubu Başkanı olarak; Çek Cumhuriyeti ile olan dostluğumuzun pekişmesine katkı veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Meclis Başkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Dışışleri Bakanımıza,  her iki ülkenin Büyükelçilerine, Dostluk Grubu üyelerine ve Çek Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı Sayın Hamaçek’in Türk dostu bir başkan olarak ortaya koyduğu iradeye ve Çek Cumhuriyetine olan davetine teşekkür ediyorum.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.