1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sultan Ali Yıldız Kars’ta
Sultan Ali Yıldız Kars’ta

Sultan Ali Yıldız Kars’ta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Emekli Başmüfettişi Sultan Ali Yıldız, ilimize gelerek bir dizi temaslarda bulundu.

A+A-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Emekli Başmüfettişi Sultan Ali Yıldız’ı tanıyalım :

Sultan Ali Yıldız, 1948  doğumlu Kars Akyaka Karahan Köyünden hacı Aslan Yıldız'ın 13 çocuğundan  birisiyim, ben dahil 8 kardeş yüksel tahsil yaptık, en büyük abimiz Karahan' lı (rahmetli) Aşık Murat Yıldız, en  küçük kardeşimiz halen Düzce Üniversitesinde Matematik Profesörü olarak görev yapmaktadır. Üç çocuğum var kendileri yüksek tahsilli ve belli kurumlarda çalışmaktadırlar. Baba tarafım (dedem) Azerbaycan'dan gelme "Terekeme" boyundan, anne tarafım Kars yöresinde bilinen Kürt Aşireti Kars Merkez Arazoğlu köyünden soylu bir ailenin kızıdır. İlk ve orta öğrenimimi Kars'ta tamamladım, 1974 yılında Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldum. 1969-1979 yılları arasında öğretmenlik, Ankara Belediyesi ve Şeker Fabrikası çeşitli birimlerinde yönetici olarak görev yaptım. Aynı yıllar içerisinde yedek subay askerlik görevimi Sarıkamış 'ta tamamladım.1979 yılında Köyişleri ve Kooperatifler Bakanlığında Bakanlık Müfettişi olarak göreve başladım ve Müfettiş-Başmüfettiş unvanlarında filen 35 yıl görev yaptım. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi  toplam  43  yıl hizmet süresi üzerinden 16.04.2013 tarihinde  Başmüfettiş olarak aynı Bakanlıktan emekli oldum.    

İlimize yönelik hizmetlerim :     

Kısaca özetlemek gerekirse; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçiye-üreticiye hizmetleri doğrultusunda geçim kaynağı genelde Tarım ve Hayvancılık olan İlimizde Tarım ve Hayvancılığın kalkınmasını, gelişmesini, varsa sorunlarını izlemek bakımından sürekli olarak Kars'a geliyorum. İlçeleri, köyleri, ekinleri, hayvan barınaklarını, hayvansal ürünlerin işlenmesini yapan (kaşar peyniri, beyaz peynir, gravyer peynir, tereyağı… gibi) mandıra ve işletmeleri bizzat ziyaret ederek, üreticinin ve çiftçinin çalışmalarla ilgili varsa sorunları, darboğazları olumlu ve olumsuz yönlerini mahalinde izleyip görüş ve önerile rimle ilgili ve yetkili siyasi mercilere intikal ettiriyorum,

Yine Kars Merkez İlçe ve köylerden bana intikal eden, gerek Tarımsal Amaçlı Kalkınma Kooperatif projeleri (büyük ve küçükbaş hayvancılık), gerek 'Doğu Anadolu Projesi' (DAP) kapsamında hibe destekli büyükbaş hayvancılık projeleri ve gerekse tarım ve hayvancılıkla ilgili diğer projeleri Bakanlık birimlerinde takip edip uygulanmasını sağladım.(İlçe ve köylerden kooperatif birliklerine ait süt sığırcılığı ve koyunculuk projeleri kapsamında binlerce  ''damızlık sığır ve koyun''  alımı, bazı ilçelere mezbaha-kesimhane yaptırılması, 'Doğu Anadolu Projesi' projesi kapsamında müracaat eden çiftçilere 75,100,150 başlık hibe destekli ''büyükbaş hayvan'' alımı projelerin gerçekleştirilmesi vs. gibi). 

Ayrıca görevim süresince gerek Karstan ve gerekse Ankara da ikamet eden hemşerilerimden bana intikal eden gerek kendi Bakanlığım ve gerekse diğer kurum ve kuruluşlarla ilgili kişisel işlerinin yapılmasında her hangi bir şekilde İlçe, siyasi görüş ve etnik kimlik (terekeme, azeri, aşiret, yerli gibi) ayrımcılığı yapmadım yapmamda, herkesin işinde yakinen takipçi oluyorum ve genelde sonuçlandırıyorum. Karsın bağrından çıkan bir kişi olarak bütün bu hizmetleri memnuniyetle ve zevkle yaptım ve yapmaya da devam edeceğim.

İlimizde uygulanması gerekli olan tarım ve hayvancılık projeleri kısaca :

Nüfusun büyük bir kısmının hayvancılıkla uğraştığı İlimizde,  hayvancılık ve hayvansal üretim ekonomik ve sosyal hayata önemli ölçüde yön vermektedir. Bu bakımdan, birim hayvan başına üretim, verim ve karlılık oranının artırılması, üreticimizin emeğinin karşılığını alması, hayvancılık sektörünün karlı bir sektör haline getirilmesi, ekonominin gücü olmasının sağlanması asıl hedefimiz olarak, İlimizde tarım ve hayvancılığının genel yapısı, sorunları-darboğazları, tarımsal pazarlama sistemi ve bu sorunlara somut çözüm önerilerini ortaya koyarak proje bazında geniş kapsamlı rapor hazırladım, ileriki günlerde kamuoyuna açıklayacağım, ancak uygulamanın siyasi mercilerin yetkisinde olduğunu  ifade eder, 

Sağlıklı, mutlu ve bol kazançlı güzel günlere birlikte yürüyeceğimiz inancıyla, saygılar sunarım. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum