1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arpaçay YBO’da bilim fuarı
Arpaçay YBO’da bilim fuarı

Arpaçay YBO’da bilim fuarı

​Kars Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu’nda Geleceğin Bilim Adamları Hünerlerini TÜBİTAK Bilim Fuarında Gösterdi.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulunca düzenlenen “TÜBİTAK Bilim Fuarının” açılışını İlçe Kaymakamı Lokman Önder, İlçe Belediye Başkanı Erçetin Altay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emrah Çelik yaptı.

Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin tamamen kendi bilgi, becerileriyle oluşturdukları çalışmalar, bilim fuarını gezen misafirler tarafından beğeniyle karşılandı. Açılış öncesinde Arpaçay YBO öğrencilerinin “Kafkas” halk oyunu gösterisi fuara katılanlara güzel anlar yaşattı.

Kaymakam Lokman Önder ve beraberindekiler bütün projeleri inceleyerek proje sahibi öğrencilerden bilgi aldı. Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürlüğü tarafından Fuara katılanlara ikramlarda bulunuldu.

Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Taner Atakişi “Bilim Fuarları, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir eğitim ve öğrenme metodu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilim fuarları, çevreye bilimsel bir gözle bakmamızı sağlar, kendi yaratıcılığımızın farkına varmamıza, yeni beceriler geliştirmemize ve merak ettiğimiz konular hakkında bilgi sahibi olmamıza katkıda bulunur. Bilim Fuarları, bunların yanı sıra, bilimin hayattaki öneminin kavramasına ve öğrencilerin derslerine daha yüksek motivasyonla devam etmesine yardımcı olur. Öğrencilerin belirlediği konularda kendi keşiflerini yapma olanağı sunar. Bu sene Arpaçay YBO olarak ikincisini düzenlediğimiz TÜBİTAK Bilim Fuarını 156 öğrenci, 15 danışman öğretmen ve 89 proje ile açıyoruz.  Gelecek senelerde daha çok öğrenci katılımı ve daha çok proje üretilerek bu fuarın okulumuzda gelenekselleşmesi gerektiğine inanıyorum.” dedi. Geleceğin bilim adamı adaylarının bilim adamı olma yolunda ilk adımlarını burada attıklarını ve beklide gelecekte buradan birçok bilim adamının yetişeceğini umduğunu belirterek fuarın üç gün açık kalacağını belirtti.

Ayrıca, Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu halı sahasında yapılan açılışa İlçe Kaymakamı Lokman ÖNDER, Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, kurum amirleri, Okul Müdürleri, öğrenciler, veliler ve Arpaçaylılar katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.