1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arpaçay Kaymakamı Melik Köyü'nde
Arpaçay Kaymakamı Melik Köyünde

Arpaçay Kaymakamı Melik Köyü'nde

Arpaçay Kaymakamı sabah kahvaltısında Melik Köyü okulundaydı...

A+A-

Kaymakam Faruk Erdem beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Avcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akkaya ve Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Taner Atakişi ile birlikte ilçeye bağlı Melik köyü İlk ve Ortaokullarını ziyaret ederek okul öğretmenleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Köy muhtarı Orhan Top ve öğretmenlerin katıldığı kahvaltılı toplantı habersiz olarak yapılırken sabah erken saatte Kaymakam Erdem’i karşısında gören öğrenci ve öğretmenler hem şaşırdı hem mutlu oldular. 2014 yılı içerisinde hizmete giren okul binasını gezerek sorunları yerinde gören ve değerlendiren Kaymakam Erdem ve Milli Eğitim Müdürü öğretmenlerle yaptıkları toplantıda köy ve okula dair pek çok konu masaya yatırıldı. Ziyarette miniklere de kışlık kıyafetler hediye edildi. Kaymakam Erdem, Köyün uzun süredir su kaynağı bulamamaktan kaynaklı su sorununun okulu da etkilediğini, bu sorunun çözümü için çalıştıklarını ve yaza sorunu çözmeyi umut ettiklerini ifade etti.

Toplantıda konuşan Kaymakam Faruk Erdem, "köy okullarımıza sabah erken saatlerde sürpriz ziyaretler gerçekleştireceğiz ve bugün de ilk olarak Melik Köyünde bu faaliyete başladık. Kahvaltılık malzemelerimizi alarak köy okullarında öğretmenlerimizi hem ziyaret edip hem de sıkıntıları yerinde çözmeyi hedefliyoruz. Önceki yıllarda bu köyde taşımalı sistemle eğitim gören öğrencilerimiz yapılan okul sayesinde artık köyünde eğitim görüyor. Öğrenciler artık ev ve ailelerinden kopmak zorunda kalmadan daha sağlıklı ve modern ortamlarda eğitim görüyor ve bu süreçten sonra hem köyün hem de okulun gerek eğitim öğretim yönünden gerekse sosyal ve ekonomik hayattaki pozitif rolünün daha fazla artırılması gerekiyor ve bu aşamada köy öğretmenlerimize düşen sorumluluk bir kat daha artıyor. Geçen sene uyguladığımız aile eğitimi projesini bu sene de uygulayacağız ve eğitimle ilgili kaygıları olan ailelerimizin kaygılarını giderip çocuklarına ve eğitime bakış açılarını istenen seviyeye getireceğiz." dedi.

Konuşmasında öğretmenlere de tavsiyelerde bulunan Kaymakam Erdem, çoğu ilk atama olan öğretmenlerin gittikleri okullarında verecekleri hizmetlerle unutamayacakları deneyimler elde edeceklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.