1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Arpaçay Belediyesi Bursa Büyükşehir ile kardeş oldu
Arpaçay Belediyesi Bursa Büyükşehir ile kardeş oldu

Arpaçay Belediyesi Bursa Büyükşehir ile kardeş oldu

​Kars’ın Arpaçay Belediyesi Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş oldu. Kardeşlik protokolün imza töreni için Bursa’ya giden Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, karşılaştıkları sıcak ilgi için teşekkür etti.

A+A-

Bursa’yı eserleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi ile Kars’ın Arpaçay Belediyesi arasındaki kardeşlik protokolü, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay tarafından imzalandı.

Bursa’yı emin adımlarla, sağlıklı ve modern bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki diğer kentlere de öncü olmaya ve kardeşlik bağlarını güçlendirmeye devam ediyor. Bursa ile Kars’ın Arpaçay İlçesi’ni birbirine bağlayan protokol, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay tarafından imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi yeni binada gerçekleştirilen protokolün Bursa’dan Kars’a uzanan önemli bir kardeşlik adımı olduğunu ifade ederek, “Ülkemiz hızla gelişiyor, kalkınıyor. Bir yandan şehirlerimiz gelişirken, bir yandan da tüm bölgelerimizde aynı refah seviyesine ulaşılabilmesi amacıyla kardeşlikler tesis ediliyor” dedi.

Başkan Altepe, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Arpaçay Belediyesi’nin çalışmalarına yardımcı olacağını söyleyerek, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bilgi ve birikimlerinin Arpaçay’a da en güzel şekilde aktarılması, paylaşılması ve bu konuda Arpaçay’ın her alanda gelişmesi, ticarette, turizmde, altyapıda planlama ve tüm belediyecilik konularında ortak işbirliklerinin yapılabilmesi amacına yönelik güzel bir protokol imzaladık. Bursa ile Kars Arpaçay İlçesi’nde güzel çalışmalara imza atacağız. Bölgenin gelişmesi ve ilçenin kalkınması için elimizden gelen desteği vereceğiz” diye konuştu.

BURSA ARPAÇAY’A DA ÖRNEK OLUYOR

Kars Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini yakından izlediklerini belirterek, “Bursa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediyecilik çalışmaları gerçekleştirecek olmaktan dolayı mutluyuz. Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da yapmış olduğu projelerin minimumlarını biz de Arpaçay’da Bursa’nın desteğiyle gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Bursa’da olmanın huzurunu yaşadığını sözlerine ekleyen Altay, “Bursa, tarihi, kültürü, ticareti, sanayisiyle hep var olan bir şehir… Dünya şehirleri arasında ülkemiz adına Bursa’yı hizmetleriyle ilk sıraya yükselten Başkan Altepe’yi tebrik ediyorum” diyerek, kendilerine vereceği destekten dolayı da Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Tarım ve hayvancılıkla geçinen Arpaçay İlçesi’ne yerel yönetim çalışmalarında destek verilmesini öngören protokol kapsamında, yerel yönetimler arası ilişkilerin geliştirilmesi, bilgi alışverişinde bulunulması, kültür, sosyal, turizm, altyapı, şehir planlaması gibi çalışmalarda bilgi paylaşımı ile teknik konularda, proje çalışmalarında ve belediyelerin görev alanına giren konularda işbirliği sağlanması amaçlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.