1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Araç Kars Çayı'na Uçtu
Araç Kars Çayına Uçtu

Araç Kars Çayı'na Uçtu

Kars Çayı kenarındaki patika yolu araba yolu zanneden 5 kişi, akıl almaz şekilde araçla birlikte çaya uçtu. Kazada 5 kişi yaralanırken araçta sıkışan bir kişi güçlükle kurtarıldı.

A+A-

Edinilen bilgilere göre kaz gece saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Sürücüsü henüz belirlenemeyen, içerisinde 5 kişi bulunan 36 ET 013 plakalı özel oto, Kars Çayı yanındaki Millet Bahçesinden Demir Köprü'ye giden patika yola girdi. Araç geçişinin bulunmadığı yolda ilerleyen araç köprüye çıkan merdivenlerin önüne kadar geldi. Araçtakiler yaya yoluna girdiklerini anlayınca geri geri gitmeye çalıştılar. Yaya yolunun dar olması ve çevrede ışıklandırma bulunmaması nedeniyle merdivenlerden 10 metre ancak geriye gidebilen araç, içindekilerle birlikte Kars Çayı'na uçtu.

Çevrede bulunan mahalle sakinlerinin Kars Çayı’nda yanan araç farı görüp polise haber vermesinin ardından olay yerine gelen ekipler şaşkına döndüler. Polis ve İtfaiye ekipleri bir yandan araçta bulunan yaralıları kurtarmaya çalışırken diğer yandan da aracın yaya yolundan nasıl gelip çaya uçtuğunu anlamaya çalıştılar. Kaza yerine akın eden vatandaşlarda şaşkınlıklarını gizleyemedi. Herkes birbirine “Bu kaza nasıl olmuş?” diye soru sormaya başladı. Bu sırada araç içinde bulunan yaralı yakınları da kaza yerine gelince feryatlar göğe yükselmeye başladı. Yaralılardan ikisi kazayı hafif şekilde atlatırken, 2’si de ekiplerin yardımıyla çıkarılarak ambulans ve özel otoyla hastaneye gönderildi. Araçta sıkışan 5’nci kişiyi kurtarmak için de ekipler seferler oldu. El fenerlerinin yardımıyla uzun uğraşlar sonucu çıkarılan yaralı bu defa yaklaşık 5 metre yükseklikteki istinat duvarına uzatılan merdivenlerden vatandaşların da yardımıyla yukarı çıkarıldı ve ambulansla hastaneye gönderildi.

Yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler