1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ankara'dan Kars'a Dostluk Köprüsü
Ankara'dan Kars'a Dostluk Köprüsü

Ankara'dan Kars'a Dostluk Köprüsü

​​​​​​​Kars Adliyesi’nde 2012 – 2016 yılları arasında Kars 2. İcra Müdürlüğü görevinde bulunan Ümit Fikri Turan, Kars’tan ayrılsa da Kars’ı unutmadı.

A+A-

Ümit Fikri Turan'ın Ankara Meltem Ayhan Koleji'nde öğretmen oğlu Emrecan Turan ilimiz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görev yapmakta olan kızı öğretmen Ebru Turan Altınbaş ile birlikte sosyal sorumluluk projesi olarak 500 adet üniversiteye hazırlık kitabının Kars'ta ihtiyaç sahibi olan öğrencilere ücretsiz dağıtılmak üzere toplayarak Kars'a gönderdiler.

Kitapları Ankara'dan Giresun'a arabası ile getiren Ümit Fikri Turan, duyarlılık gösteren hemşehrimiz Mustafa Kıranşal’ın desteği ile Iğdırlı Turizm otobüs firması aracılığıyla kitapları Kars'a gönderdi. Kitaplar yarın ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak.

Kars Karadenizliler Derneği internet sayfasından bu duyarlı davranışları için oğlu Emrecan Turan ve kızı aynı zamanda Kars Karadenizliler Derneği Üyesi Ebru Turan Altınbaş’a teşekkür eden Ümit Fikri Turan, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi :

“Oğluma ve kızıma teşekkür ediyorum. Ankara’da Meltem Ayhan Koleji’nde Fizik Öğretmeni oğlum okulunda sosyal sorumluluk projesi olarak Kars’ta öğretmen kızımla birlikte Kars’ta ki ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere 500 adet üniversiteye hazırlık kitabı bağışı ayarladılar. Kitaplar 300-400 kg kadar gelmekte. Aras Kargo’yu arayıp bu kitapları Kars’a götürür müsünüz? dedim. Bunun bir sosyal sorumluluk olduğunu hatta kitapların bir bölümünün Aras Kargo’nun yaptırdığı Selim Latif Aras Lisesi’ne gideceğini söyledim. Ne yazık ki cevap alamadım. Kars’ta ikamet eden Doğukars Otobüs İşletmesi Sahibi Mustafa Kıranşal’ı aradım. Allah razı olsun ilgilendiler. Iğdırlı Aras Turizmle görüştü. Kitapları Giresun’dan otobüse teslim ettim. Kars’ta sahiplerine yola çıktılar. İnşallah yarın öğrencilere dağıtılacak. Oğluma ve kızıma ince düşünceleri için, yardım ettikleri için kolej sahibi Meltem Ayhan’a ve kolej çalışanlarına, kitapların Kars’a naklinde yardımını esirgemeyen Mustafa Kıranşal ile Aras Iğdırlı Turizm’e, ilgilenen 34 BN 9351 plakalı otobüs şoförüne can-ı gönülden teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.