1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ani’de Çevre Düzenlemesi
Ani’de Çevre Düzenlemesi

Ani’de Çevre Düzenlemesi

Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Ani’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca bir çok projenin yürütüldüğü belirtti.

A+A-

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Ani’nin çevre düzenlemesi ve surlarının uygulama projeleri bittiğini ve kamulaştırma çalışmlarının devam ettiğini söyledi.

Hakan Doğanay, “Ani’de şu anda Kültür Turizm Bakanlığı’nın sürdürmüş olduğu çok büyük bir proje var. Ani çevre düzenlemesi ve Halihazır haritasının projesi. Ani’nin çevre düzenlemesi ve surlarının uygulama projeleri bitmiştir. Şu anda kamulaştırma devam etmektedir” dedi.

“ANİ AÇIK HAVA MÜZESİ ŞEKİLİNDE DİZAY EDİLECEK”

Ani Antik Kentin Dünya Miras Listesi’ne girdiğinde hak ettiği yere geleceğini ifade eden Hakan Doğanay, “Ani’de 14 tane ev kamulaştırılarak, hem kazı evi yapılacaktır. Hem de Ani’de turistleri karşılama merkezi, kafelerin satış ünitelerinin ve Ani’de çıkan eserlerin orada tamir edilerek düzenlenerek olduğu yerde sergilenmesi amacıyla bir açık hava müzesi şeklinde dizayn edilecektir. Ani Dünya Miras listesine girdiği zaman inşallah hem tarihteki hak ettiği yere tekrar gelecektir. Hem de turizm de bölgenin dinamitlerini harekete geçirecek bir destinasyon haline gelecektir” diye konuştu.

“ANİ İPEK YOLUNUN ANADOLU’DAKİ SON AYAĞIDIR”

Ani’nin tarihi İpek Yolu’nun Anadolu’daki son ayağı olduğuna dikkat çeken İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, “Ani, Dünya tarihi açısından çok önemlidir. Türk tarihi açısından çok önemlidir. Dünya Tarihi açısından önemi; İpek Yolu’nun Anadolu’daki son ayağıdır. Türk Tarihi açısından önemi ise; 1064’te Alparslan’ın Anadolu’ya girdiği ilk kapı olması münasebetiyle hem Dünya, hem Türk Tarihi açısından her zaman önemli korumuş bir Antik kenttir” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.