1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ani Gravürleri Sergisi
Ani Gravürleri Sergisi

Ani Gravürleri Sergisi

Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından hazırlanan Ani Gravürleri Sergisi Kars’ta açıldı.

A+A-

Milli Eğitim Müdür Vekili Gökhan Altun’un da katıldığı sergi açılışı Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı.

18-23 Haziran tarihleri arasında açık kalacak sergide yer alan 60 adet Gravür çalışmaları ile tarihi kent Ani Harabeleri kağıda yansıtılarak, Anı Harabelerinin önem vurgusu ortaya konuldu.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Mustafa Küçüköner ve Yrd. Doç. Dr. Lütfü Kaplanoğlu tarafından 2009 yılında başlatılan Ani Gravürleri Projesi kapsamında yapılan 60 adet gravür resim büyük ilgi gördü.

Proje kapsamında iki kez Erzurum’dan Ani’ye görsel etüt gezisi gerçekleştiren öğrenciler tarafından karakalem desenler yaparak ilk görsel kompozisyon kayıtları düzenlendi. Gezilerde ayrıca fotoğraflarla da kayıtlar yapılmış olup elde edilen tüm belgeler bir dosyada toplanması ardından atölyede yapılan gravürler sergi için hazır hale getirildi.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Gravür Atölyesi Doç. Mustafa Küçüköner, “Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Gravür Atölyesinde yoğun bir çalışma sonunda elde edilen gravür resimler ilk olarak Ani Harabeleri’nin içinde bulunduğu Kars İlimizde açılması uygun gördük. Sergi için Erzurum’dan bir sergi düzenleme ekibi ile buradayız. Gelen ekip içinde çoğunluğu bu sene mezun olacak Resim Bölümü öğrencileri de bulunmaktadır. Biz Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak 3 yıldır Ani Gravürleri sergisi için çalışma yürütüyoruz. Proje kapsamında öğrencilerle birlikte Ani Harabelerine gezilerde bulunduk ve bu gezilerde fotoğraflar çekerek atölyemizde gravüre çevirdik. Kars’ı seçmemizdeki neden ise Kars hem sanatsal ve kültürel açıdan Türkiye’nin en büyük tarih hazinesi olarak görüyoruz, bu sergimizi bugün burada açtık ve sonrasında bu gravürleri kitap haline getirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.