1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anasınıfı Öğrencileri Coşturdu
Anasınıfı Öğrencileri Coşturdu

Anasınıfı Öğrencileri Coşturdu

Kars İsmet Paşa İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri, sahneledikleri yılsonu etkinliklerinde izleyenleri coşturdu.

A+A-

İlköğretim okulları arasında her yıl düzenlenen ve öğrencilerin bilgi ve becerileri ile yeteneklerinin sergilendiği yıl sonu etkinlikleri renkli görüntüler eşliğinde devam ediyor. Bu bağlamda, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha da ağırlık verilen anasınıfı uygulamaları çerçevesinde İsmet Paşa İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri de bilgi ve becerilerini bir etkinlikte sahneledi.

 

İsmet Paşa İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu yılsonu etkinlikleri Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonunda yapıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konuşan Anasınıfı öğretmeni Elif Bahçeli, “Hepimiz biliyoruz ki çocukların, zihinsel, duygusal ve bedensel gelişiminin yüzde 70’i 0-6 yaş arasında tamamlanmaktadır. Okul öncesi dönem olarak adlandırılan 0-6 yaş dönemi çocuğun öğrenmesini en yoğun olduğu temel alışkanlıklarını kazandırıldığı zihinsel yeteneklerinin hızla geliştiği ve bilinçlendiği dönemdir. Bu sıra içerisinde kazanılan davranış biçimleri tüm yaşamları boyunca devam etmektedir. Çocuklarımız bu önemli değişim sürecinin 1 yılını birlikte geçirmenin mutluluğu içindeyiz.” dedi.

 

Okul Müdürü Abdullah Aldemir de, “İsmet Paşa İlköğretim Okulu, misyonu gereği okul önceci eğitime büyük bir önem vermektedir. Bu tür etkinlikler çocuklarımızın sosyalleşmesini ve özgüvenlerinin artmasını sağlamaktadır. Çocuklarımız bu hayatta “Bende Varım” demelerine yardımcı olmaktadır. Okul öncesi eğitim çocuğun doğrudan ilköğretime başladığı döneme kadar olan süreci kapsamaktadır. Hayatın çok kısa bir dönem olmasına rağmen okulöncesi dönem zihinsel ve kişisel değişmelerinin yaklaşık yüzde 70’ini oluşturmaktadır. Bu süre içerisinde kazanılan davranış biçimleri tüm yaşam boyunca devam etmektedir. Çocuklarımızın temelleri bu dönemde atılmaktadır. Bu nedenle okul öncesi eğitim çok önemlidir ve biz eğitimciler anneler babalar bu dönemin önemini dikkate alarak buna göre davranmalıyız yaşamda en sihirli güz sevgidir. Biz büyükler çocuklarımızın ileride topluma faydalı bireyler ve sağlıklı kişiler olarak yetişmelerini istiyorsak eğitimlerine önem verelim ve onları okul öncesi dönemlerde yalnız bırakmayalım.” diye konuştu.

 

Konuşmalardan sonra gösterilere geçildi. Anasınıfı öğrencilerinden oluşan koro ve “Yüce Atatürk” adlı rondun sunumu büyük ilgi çekti. Merve Yıldız tarafından “Güzel Çocuk” şiirinin okunması ve bir grup anaokulu öğrencisinin söylediği “Su Damlası” adlı drama oldukça etkiledi.

 

Atatürk’ün sevdiği “Manastır” türküsü eşliğinde halk oyunları oynayan minikler salonu adeta coşturdu. 5/A sınıfı öğrencileri tarafından seslendirilen “Kibritçi Kız” masalı ve miniklerin oryantal dansı da ilgi ile izlendi. Düzenlenen çeşitli oyunlardan sonra anasınıfı öğrencileri diplomalarını yetkililerden aldılar.

 

Yılsonu etkinliklerine Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.