1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Anadolu Break’te Üçüncü Durak Kars
Anadolu Break’te Üçüncü Durak Kars

Anadolu Break’te Üçüncü Durak Kars

Sokaktan beslenip sokakta yaşayan “breakdans”ın dünyadaki en iyi isimleri geleneksel Türk danslarını keşfetmek ve bunu bir belgesel haline dönüştürmek için Kars'ta...

A+A-

Sokaktan beslenip sokakta yaşayan “breakdans”ın dünyadaki en iyi isimleri geleneksel Türk danslarını keşfetmek ve bunu bir belgesel haline dönüştürmek için, “Red Bull Anadolu Break” projesi kapsamında 3-22 Eylül tarihleri arasında çıkacakları Anadolu Break turnesinde, 14 – 17 tarihleri arasında üçüncü durak Kars...

1970’lerin başında New York’ta ortaya çıkan breakdansın dünyadaki en önemli iki ismi, Neguin ve Roxrite, 3 – 22 Eylül tarihleri arasında Anadolu turuna çıkıyor. Her yıl dünyanın en iyi breakdansçısını belirleyen Red Bull BC One yarışmasında birinci olarak Red Bull BC One All Stars listesine giren Brezilyalı Neguin ve Amerikalı Roxrite’e; Anadolu danslarını keşfedecekleri Anadolu turnesinde dünyanın en prestijli breakdance ekiplerinden Flying Steps’in kurucusu ve Fatih Akın’ın Duvara Karşı filminin opera uyarlamasının koreografı Amigo (Kadir Memiş) liderlik ediyor.

Amigo eşliğinde yol alacak olan ekip Aydın, Antalya ve Kars’a giderek avcı hayvanların hareketlerinin birebir karbon kağıdıyla dansa yansımasıyla ortaya çıkan ve Ege bölgesinin geleneksel dansı olan Zeybek dansını, Antalya bölgesinde yüz yıllardır süregelen Kaşık oyununu ve Kars bölgesinde ise ismini dillere destan bir dans atışmasında Kiziroğlu Mustafa Bey’e yenilen Köroğlu’ndan alan Köroğlu dansını keşfedecekler. Ayrıca breakdansın yıldızları tur boyunca deneyimledikleri bu oyunları breakdans ile harmanlayarak hem kendi sınırlarını zorlayacak, hem de yerel dansçılara hem de seyirciye sıra dışı bir gösteri sunacaklar.

ANİ HARABELERİ’NDE DANS

Proje kapsamında 3 Eylül’de İstanbul’da bir araya gelen ekip çekimler için Maçka, Beşiktaş ve Sirkeci’de performans sergiledikten sonra Zeybek dansı ile breakdansı harmanlamak için 7 Eylül Pazar günü Aydın’ın Dampınar köyünde yerel dansçılarla bir araya geldi. 8 Eylül Pazartesi günü ise Aphrodisias Antik şehrini gezen Anadolu Break kafilesi, Kaşık dansını keşfetmek ve yeniden canlandırmak için 10 Eylül’de rotayı Antalya’ya çevirdi. Bu heyecan verici turnenin son bölümünde ise Anadolu Break kafilesi 14-17 Eylül’de Kafkas kültürüne ait Köroğlu oyununa yeni bir yorum katmak için Kars’a geçti. 14 Eylül Pazar günü Kars’a varan ekip Boğakale’ye giderek peynir yapımını deneyimledikten sonra Köroğlu dansı ile ilgili bilgi edindi. Ertesi gün Ani Harabelerini gezdikten sonra burada bir workshop gerçekleştirdi. 17 Eylül Çarşamba günü Ağrı Dağı’nın eteklerinde çekim yaptıktan sonra ise ekip dönüş yoluna geçti.

Sinemaya Fatih Akın’ın öğrencisi olarak başlayan, The Salon (2011), Lady Windermere (2011) ve Time Wont Wait For You (2012) gibi filmler ve birçok klibe imza atan genç yönetmen Taylan Mutaf da çekeceği belgeselle Amigo’nun rehberliğindeki dünyaca ünlü b-boy’ların, Anadolu’da yöre insanları ve dansçıları ile buluşacağı yolculuğunu bölgelerin doğal güzellikleri eşliğinde kayda alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.