1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Amerikalılar Boğatepe'de
Amerikalılar Boğatepede

Amerikalılar Boğatepe'de

Amerikalı öğrenciler Kars'ın Boğatepe Köyü'nde...

A+A-

Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nin yedi yıldır sürdürdüğü köy yaşamının desteklenmesi biyoçeşitlilik ve yerel tatların sürdürülebilir kılınması için yapılan çalışmalar sonucunda köyde oluşan doğa ve çevre sevgisi Amerikalılar tarafından fark edildi.

 

Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nin bu çalışmaları ülkemizin tanıtılması ve Kars’taki doğa dostu turizmin gelişmesine katkı sağlıyor.

 

Yapılan çalışmaların bir parçası olan “eko turizm” kapsamında dört yıldır süren yurt içi ziyaretlerden sonra 2009 yılında gelen Avrupalı turist gruplarından sonra, Koç Üniversitesi Öğrenci Değişim Programı kapsamında Kars’ı ziyaret eden elli Amerikalı öğrenci Boğatepe Köyü’nü ziyaret ederek çiftçilerden bilgi aldılar.

 

Peynir atölyelerinde kaşar peynirinin yapılış aşamasını görerek peynir tadan öğrenciler, bitki kurutma atölyelerini  gezip, şifalı bitkileri öğrendiler. Köyün tarihi ve binalar hakkında ve UNDP-SGP GEF desteklemiş olduğu Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nin Kars bölgesinde sürdürdüğü “Yerli Tohumların Korunma Projesi” hakkında da bilgi aldılar. Atlara binen öğrenciler, köy gezintisi yaptılar.

 

Köye gelen konuklar altı gruba bölünerek yöresel kahvaltılık çeşitleriyle donanmış sofralarda ailelerle sohbet ederek, dernek üyeleriyle tanıştılar.

 

Grup adına konuşma yapan Kathryn Bourgeois beğendikleri en iyi köyün Boğatepe olduğunu ifade ederek, çok mutlu olduklarını, çalışmaları ilgi ve takdirle karşıladıklarını, bundan sonraki programlarda mutlaka Boğatepe Köyü’nü ve proje alanını programlarına alacaklarını vurguladılar.

 

02.20100426170504.jpg

01.20100426170520.jpg

 03.20100426170550.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum