1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Amator spora malzeme desteği
Amator spora malzeme desteği

Amator spora malzeme desteği

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da eş zamanlı olarak 13 – 19 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri yürüyüşle devam etti.

A+A-

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş, Kapalı Spor Salonu önünde başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat’ın start verdiği yürüyüşe, Belediye Başkan Vekili Kadir Bilgir, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Kan, Kars Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Burhan Taş, çeşitli spor kulüplerinin başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Katılımcılar, yürüyüşlerini spor kıyafetleriyle ve ellerinde Türk Bayrakları ile Kars caddelerini kat ederek tamamladılar. Neşe içerinde geçen yürüyüş Kapalı Spor Salonu önünde son buldu.

‘SPORDA ENGELLERİ AŞIYORUZ’

Yürüyüş sırasına gazetecilere açıklamada bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Amatör Haftası etkinliklerinin ‘Sporda Engelleri Aşıyoruz’ sloganı ile başladığına dikkat çekti. Polat, etkinlikler kapsamında Gençlik Spor Hizmetleri Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından il genelinde faaliyette bulunan 42 amatör spor kulübüne spor malzemesi dağıtımın yapılacağını belirterek tüm Kars halkını spor yapmaya davet etti.

SPOR YAPMAMAK HİÇBİR ENGELİMİZ VE BAHANEMİZ YOK

Müdür Polat ayrıca haftanın çeşitli etkinliklerle devam ettiğini de belirterek Spor Genel Müdürlüğü tarafından aynı gün aynı saatte, Kars’ta da amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldığını söyledi.

Son iki yıla kadar Kars il genelinde yeteri kadar spor tesisi olmağını da hatırlatan Polat, Kars’ta son iki yıl içerisinde yapılan spor tesislerini sıraladı. Bakanlığın il genlinde yüzde 500 oranına çeşitli spor tesirsileri yapmakta olduğunu da belirten Müdür Polat, yapılan ve yapılamakta olan tesisleri kısaca şu şeklinde sıraladı: Kars’ta 500 kişilik yarı olimpik yüzme havuzu. Sentetik yüzeyli futbol sahası. Bu pateni pistinin ihalesi 29 Ekim’de yapılacak. Kars Şehir Stadyum Projesi. Kağızman’da spor salonu yapıldı ve sentetik saha ise proje aşamasında. Selim’de sentetik yüzeyli futbol sahasının yapımı devam ediyor. Arpaçay’da 250 kişilik spor salonunun yapımı devam ediyor. Sarıkamış’ta il tipi gençlik merkezini yapımı devam ediyor. Ayrıca sentetik yüzeyli futbol sahansı da yapım aşamasında.” Polat yapılacak spor tesislerinin yapılarak tamamlanmasının ardından il ve ilçelerde gençlerin artık spor yapmamak için bir engelin ve bahanelerinin olmayacağını da sözlerine ekledi.

Yürüyüşün ardından Müdür Polat ve katılımcılar Kapalı Spor Salonuna geçti. Müdürlük tarafından Amatör Spor Haftası kapsamında ‘Sporda Engelleri Aşıyoruz’ sloganı ile yürütülen proje kapsamındaki sporcu adaylarına yönelik yaz eğitim dönemi kapanış programı ve amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı organizasyonu düzenlendi.

Organizasyon sırasında çeşitli spor dallarında başarı gösteren sporcu gençlere plaketleri verildi. Plaketlerin verilmesin ardından il genelinde faaliyette bulunan 42 kulübün temsilcilerine, Spor Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen spor kıyafetlerinin dağıtımı da yapıldı.

TAŞ: “GENÇLERİMİZİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK İÇİN SPORA YATIRIM YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Kıyafet dağıtımı sırasında bir konuşma yapan Kars Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Burhan Taş, bedensel yönden sağlıklı olan insanların küçüklerini sevip kollayacağını ve büyüklerine de saygılı olacaklarına dikkat çekti.

Gençlerin geleceğin teminatı olduğuna da dikkat çeken ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora daha çok yatırım yapılması gerektiğini de belirten Taş, “Gençler bizim geleceğimizdir. Onları en güzel en iyi şekilde yetiştirmek ilk önce bizim daha sonrada kişinin kendi görevidir. Bu anlamda tüm gençlerimizin ve amatör spor camiamızın Amatör Spor Haftasını kutluyorum. Gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora yatırım yapmak zorundayız ve onlara sporu sevdirmek durumundayız. Son yıllarda bakanlığımız gençler için yaptığı yatırmalar takdire şayandır. Yapılan bu yatırımlar çocuklarımızı spor salonlarına sokacak ve spor yapmalarını sağlayacaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.