1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Altı çöp üstü Cami!
Altı çöp üstü Cami!

Altı çöp üstü Cami!

Kars’ta Merkez Kaleiçi Mahallesi Dr. Cengiz Askeran Caddesi üzerinde bulunan dere, yaz gelmesiyle birlikte çevreye verdiği rahatsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi. Derenin üzerindeki caminin altı ise çöpten geçilmiyor.

A+A-

İçerisinde kanalizasyon atıkları ve çöplerin dolu olduğu dere, çevreyi olumsuz yönde etkiliyor.

Çevre sakinleri dereden gelen pis kokudan ve beraberinde getirdiği sinek, böcek gibi bakterilerin kendi ve çocuklarının sağlıklarını tehlikeye attığına değindiler.

Mahalle sakinleri yetkililerin bu konuya el atmaları gerektiğine vurgu yaptılar.

Kötü görüntüyü beyaz örtüsüyle kaplayan kar ortadan kalkınca kış ayında unutulan sağlıksız koşullarda iş ve yaşam düzeni tekrar kendini gösterdi.

Dere kenarında bulunan birçok ev ve işyeri sahiplerinin yaptıkları açıklamada bu durumdan şikayetçi olduklarını, yıllarıdır bu düzende yaşamak zorunda bırakıldıklarını dile getirdiler.

Yanı başında 1174 yılında inşa edilen Büyük Abdiağa Camii’nin bulunması da çevre sakinlerini oldukça rahatsız ediyor.

Evliya Camii ve Ebu-l Hasan Harakani Hz. Türbesine de oldukça yakın olması ayrı bir önem teşkil ediyor.

Dere kenarında binası ve işyeri bulunan Hasan Topçu da bu olumsuz durumdan şikayet edenler arasında.

Topçu, “Yıllardır burada yaşıyoruz, işyerimiz burada bu sağlıksız koşullar içerisinde iş yapmaya çalışıyoruz. Derenin yanı başında camii var ve en güzel kokması gereken yer en kötü kokuya maruz bırakılıyor, namazımızı kılarken kokudan duramıyoruz, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kötü koku ve olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Öyle zaman oluyor ki yaz geldiğine sevinemez duruma geliyoruz, herkes için yaz sıcağı anlatırken, bizim için ne kadar sıcak o kadar kötü koku içerisinde yaşam mücadelesi anlamına geliyor. Yıllardır bu yıl yapacağız hikayesi anlatılıyor, bunu yapmak için en yetkili kimse ondan ricamız bir an önce bu duruma el atsın. Birileri bu şehirde yaşam mücadelesini sürdürüyor, koca bina yaptık işyerimiz var ama bu durum yüzünden huzurumuz yok, çoluk çocuk bu kötü koku yüzünden hasta” şeklinde konuştu. -KHA-

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.