1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alt Yapı Ve Yol Çalışmaları
Alt Yapı Ve Yol Çalışmaları

Alt Yapı Ve Yol Çalışmaları

Kars’ta alt yapı yol çalışmaları hız kesmeden aralıksız devam ediyor.

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı’nca başlatılan yol çalışmalarında birçok cadde ve sokağın alt yapısı olmadığı ortaya çıktı. Belediye’nin başlattığı yol çalışmalarında KARGAZ, doğalgaz hattını, KARS EDAŞ elektrik şebekesini, TELEKOM telefon şebekesini çekerken, belediye içme suyu ve kanalizasyon şebekelerini yapıyor.

Yıllardan beri el vuruşmayan Yeni Pazar Caddesi’nde devam eden çalışmalarda yağmur suyu bacaları ve su kanallarının toprak altından çıkarılması ise Kars’taki alt yapı sorununu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yapılan yol çalışmalarıyla üzerleri kapatılan, kullanılmaz hale gelen yağmur suyu ve kanalizasyon şebekeleri belediye tarafından yeniden temizlenerek vatandaşların hizmetine sokuluyor.

Yıllarca kazılmadan üst üste yapılan yol ve kaldırımlardan dolayı kapatılan kanalizasyon ve yağmur suyu bacalarından dolayı vatandaşların işyerlerinin bodrumlarının yıllarca su altında kalmasının da sebebi anlaşıldı.

Belediye tarafından başlatılan çalışmaları desteklediklerini belirten çok sayıda işyeri sahibi; “Yıllarca gözlerimiz boyanmış. Oysa göz boyamak için yapılan yolların altında alt yapı yokmuş. Bunu şimdi yapılan çalışmalarla çok iyi görüyoruz. İşyerlerimize her zaman su doluyordu. Alt yapısı olmayan yerde su nereye akacak tabi ki bizlerin işyerlerinin bodrumuna. Belediye kazdıkça üzeri kapanmış, atıl vaziyette kalmış kanalizasyon ve yağmur bacaları çıkıyor. Bunlar zamanında çalışır hale getirilseydi bugün işyerlerimizin bodrumlarına su dolmazdı. Burada yapılan çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye duygularını dile getirdiler.

Belediye Başkanlığı’nca başlatılan çalışmalarda vatandaşlarının işyerlerinin su ve atık su şebekeleri de değiştiriliyor. Çalışmalarda KARGAZ, TELEKOM ve KARS EDAŞ’ta elektrik şebekelerini yer altına alıyor.

Yer altı çalışmaları tamamlandıktan sonra caddenin kaldırım ve sıcak asfaltı yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.