1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alo Küpe Hattı’nın önemi
Alo Küpe Hattı’nın önemi

Alo Küpe Hattı’nın önemi

Yetiştiriciler buzağılar doğduğu zaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine şahsen gelip dilekçe vermeden 7 gün 24 saat ulaşarak başvuru yapabilecek ve kayıt bırakılabilecek.

A+A-

Alınan ihbarlar düzenli olarak küpeleme ekipleri işletmelere giderek zaman geçirilmeden küpelenerek kayıt altına alınıyor.

KARS’TA 60 BİN 495 BÜYÜKBAŞ HAYVAN İŞLETMESİ BULUNUYOR

İl ve ilçelerde dahil olmak üzere TURKVET kayıt sistemine kayıtlı 60 bin 495 adet büyükbaş hayvan işletmesi bulunmakta. Bunlardan 43 bin 602 adet işletme aktif olarak kayıtlı olup, işletmesinde hayvan bulunmakta.

Kayıt Sistemi ile ilgili çalışmalarsa şöyle: Yetiştiriciler gerekli bildirimlerde bulunmadığı için genellikle 3 aylık süreyi geçirmekte ve çoğu cezalı duruma düşmekte. Hayvan doğduğu zaman ya hiç bildirmiyorlar ya da satacağı zaman İl/İlçe Müdürlüklerine gelip dilekçe vererek bildirim yapıyorlar. Kars’ta özellikle döküm mevsimi dediğimiz sonbahar aylarında yoğun bir küpeleme talebi oluyor ve genellikle aynı gün içerisinde küpeleme yapılması isteniyor. Küpe yapılacak hayvanların hem cezasız küpeleme yaşının geçmesi hem de kısa bir süre içerinde küpeleme taleplerine böylelikle İl ve İlçe Müdürlükleri yetişememekte.

ALO KÜPE HATTI 444 26 96

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uygulamaya geçen “Alo Küpe Hattı” 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Bu sistem sayesinde personel ve yetiştiriciler açısından kolaylıklar sağlanıyor. Kars’ın tarım ve hayvancılık şehri olması da göz önüne alındığında hayvancılığın ön planda tutulduğu şehir olarak da biliniyor. 45 bine varan işletme sayısıyla Türkiye’de işletme alanında ilklere oturan bir il olan Kars’ta artık hayvancılık, bundan yıllar öncesi gibi rastgele değil her şeyin kayıt altına alındığı kayıtlarının tutulduğu bir sistemle yapılıyor.

Yetiştiriciler zamanla bu sisteme entegre olup alışmaya başladılar. Türkiye’de yaklaşık 10 ilin uyguladığı alo küpe hattına Kars’ın da geçmiş olması yetiştiricileri de memnun etti..

Bu sistem ayrıca, modern yönetim anlayışının ve hizmetlerin vatandaşın ayağına gittiğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Bu da Kars’ta tarım ve hayvancılık anlamında vatandaşı rahatlatacak bir uygulama olarak yerini aldı.

Kars; tarım ve hayvancılık anlamında Türkiye’nin en önemli illerinden birisi. Türkiye’yi besleyen et konusunda hayvancılık konusunda hizmet eden bir il. Kars’ta Alo Küpe Hattı hizmette yapılacak her türlü modern çalışmalar sadece Kars’a değil Türkiye’ye önemli katkılar sunacak. Hayvancılıkta Türkiye’nin en önemli illeri olan Kars’ta bu uygulamada da yine Türkiye’de ilk sıralarda yer almış olması hayvancılığa ne kadar önem verildiğinin de göstergesi olmakta.

Bu sayede Kars, hayvancılık konusunda, hayvansal üretim konusunda Türkiye’de olduğu gibi dünyada da bir marka kent olacak. Bu kayıt sistemiyle Türkiye’de hem vatandaşın hizmet ihtiyaçlarını gidermede hem de vatandaşın mağdur olmasını önlemede önemli bir adım atılmış oldu.

Ülke çapında hayvan kayıt sisteminin bir standarda kavuşması ve bu sisteminin Avrupa Birliği şartlarına uygun hale gelebilmesi için oluşturulan proje ile yetiştiricilerin yeni doğmuş buzağı ve küpesi düşen hayvanların bildirimi için 444 26 96 Alo Küpe Hattı’nı arayabilecekler. Alo Küpe Hattı yetiştiricilerin buzağılar doğduğu zaman il ve ilçe Müdürlüklerine şahsen gidip dilekçe vermeden 7 gün 24 saat 444 26 96 numaralı Alo Küpe Hattı sayesinde başvuru yapabilecek ve kayıt yapabilecekler. Alınan başvuru küpeleme ekiplerince işletmelere gidilerek kayıt altına alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.